Home Nieuws Uitgaan Nieuws Veilig van A naar B tijdens oud en nieuw

Veilig van A naar B tijdens oud en nieuw

© Bolt

Met de jaarwisseling in zicht neemt het aantal diners, feesten en daarmee ook het aantal taxiritten in de late (of juist vroege) uren toe. Vooral 1 januari is populair: mobiliteitsplatform Bolt ziet al twee jaar op rij een toename van het aantal taxiritten op deze datum en verwacht dit jaar ten minste een verdubbeling van het aantal ritten.

Een drukke avond en nacht dus. Logisch, want iedereen wil graag hun geliefden een gelukkig nieuwjaar wensen en misschien nog ergens een dansje wagen. Maar hoe ga je veilig van A naar B tijdens de jaarwisseling? We zetten eerst de basisregels voor je op een rijtje:

  • Rij niet onder invloed, óók niet op de fiets of scooter  
  • Controleer voor vertrek altijd de lichten van je fiets, scooter of auto, als je die toch gebruikt  
  • Stap niet bij vreemden in de auto of taxi  
  • Samen uit, samen thuis: let op elkaar en probeer ook samen naar huis te gaan in de late en vroege uren

Nog veiliger naar je bestemming met oud en nieuw
Hoewel slecht gedrag bijna nooit voorkomt, is het belangrijk dat mensen die gebruikmaken van een taxi zich altijd veilig voelen. Helemaal ’s avonds laat tijdens de jaarwisseling. Daarom heeft mobiliteitsplatform Bolt een aantal functies – allemaal te vinden in één app – om de veiligheid van zowel de passagiers als bestuurders te verbeteren. Zo kan iedereen met een gerust en veilig gevoel het nieuwe jaar inluiden.

  • Het verifiëren van de chauffeur: de bestuurders van Bolt worden verschillende keren gecontroleerd en gescreend. Hierbij wordt onder andere gekeken of ze gelicenseerd zijn. Gebruikers hebben de mogelijkheid om een melding te sturen wanneer de geregistreerde bestuurder niet overeenkomt met de persoon die achter het stuur zit. Deze melding zet het authenticatieproces dan in gang.  
  • Het delen van de rit: Zowel de chauffeur als de passagier kunnen een link delen met hun real time-reisinformatie. Deze link kan via WhatsApp, email en SMS gedeeld worden. Er kan voor elke nieuwe rit een nieuwe link aangemaakt worden en iedereen die op de link klikt, kan de rit meteen volgen.  
  • Het afschermen van de contactgegevens: De gebruiker en de bestuurder kunnen voor de rit contact met elkaar opnemen zonder hun telefoonnummer bekend te maken. Geen van beide heeft na de rit toegang tot die contactgegevens.   
  • De SOS-knop: Mocht het zo zijn dat een gebruiker of bestuurder zich onveilig voelt, kunnen zij een SOS-knop indrukken die hen onmiddellijk in contact brengt met de politie. Daarna worden ook het klantenserviceteam en het lokale team op de hoogte gebracht en wordt het incident behandeld met voorrang.  
  • Sharing is caring: Deel een taxi met je vrienden. Bolt maakt het mogelijk om, tijdens de jaarwisseling, een taxi te boeken voor meerdere bestemmingen. Dat is gezellig, goedkoper en veiliger!

“De feestdagen in Nederland staan gelijk aan saamhorigheid. Veel mensen zoeken familie of vrienden op en daarmee neemt het aantal taxiritten toe. Dit jaar verwachten we met de jaarwisseling ten minste twee keer zoveel ritten dan op een ‘normale’ zaterdagavond”, aldus Lars Speekenbrink, country manager Ride Hailing bij Bolt Nederland. Hij vervolgt: “Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom zijn wij voortdurend bezig met het verbeteren van de veiligheidsfuncties in onze app. Incidenten zijn zeker niet de norm, maar er is slechts één slechte ervaring nodig om een passagier of chauffeur ervan te weerhouden om gebruik te maken van onze diensten. Met onze veiligheidsmaatregelen willen we ervoor zorgen dat elke rit aangenaam is voor iedereen, ook tijdens de jaarwisseling.”

Bron en foto © Bolt

Vorig artikelOntdek #Geartalk: een YouTube-serie van Sony Benelux
Volgend artikelLG’s 2023 soundbars verrijken thuisbioscopen met een immersief geluid en veelzijdige functies