Home Nieuws Gadgets & Electronica LG’s 2023 soundbars verrijken thuisbioscopen met een immersief geluid en veelzijdige functies

LG’s 2023 soundbars verrijken thuisbioscopen met een immersief geluid en veelzijdige functies

© LG

LG Electronics (LG) onthult in januari tijdens CES in Las Vegas hun 2023 soundbar line-up, inclusief de nieuwe modellen SC9 en SE6. De nieuwe soundbars zijn de perfecte match voor de 2023 TV line-up van LG en bieden consumenten krachtig, gedetailleerd geluid, een scala aan praktische en handige functies en stijlvolle designs.

De nieuwe soundbar-modellen bieden een soepele integratie met de LG TV’s, waardoor een probleemloze gebruikerservaring en een sterkere, authentieke geluidskwaliteit mogelijk is die de thuisbeleving nog meeslepender maakt. Wanneer ze gekoppeld zijn, bieden LG Soundbars en TV’s innovatieve, nieuwe functies zoals WOW Orchestra1. Door deze functie gebruiken beide producten alle audio-kanalen om een uitgebreid geluidsveld te creëren met verbeterde hoogte, diepte en kracht. LG’s 2023 soundbars en TV’s bieden meer synergie voor een uitstekende multi-surround sound-oplossing, waarmee luisteraars kunnen genieten van Dolby Atmos en IMAX-enhanced kwaliteit aangedreven door DTS:X.

LG’s premium home-entertainment audio-oplossingen voegen ook de intuïtieve interface toe aan het Home Dashboard op LG TV’s, waardoor gebruikers hun soundbar-instellingen gemakkelijk kunnen beheren en geluidsfuncties kunnen delen met de TV2. Dankzij WOWCAST kunnen de 2023 soundbar-modellen draadloos verbinding maken met LG-TV’s, zonder dat de audiokwaliteit verminderd.

Naast een uitgebreid functieaanbod en eenvoudiger gebruik, bieden de nieuwe soundbars een verfijnd design dat aansluit bij het minimalistische ontwerp van LG’s nieuwste TV’s en verschillende interieurstijlen. Met behulp van een nieuwe beugel3 kunnen gebruikers hun LG Soundbar direct onder LG-TV’s plaatsen. De beugel, die aan de achterkant van een compatibele LG-TV bevestigd kan worden, wordt gebruikt om de nieuwe soundbars tegen de muur te bevestigen of te plaatsen op een locatie die de beste geluidservaring biedt. De handige beugel verbergt kabels en bespaart gebruikers het gedoe om gaten in de muur te boren.

De 2023 soundbars leveren een nauwkeurige geluidsweergave en verhoogde helderheid voor een complete thuisbioscoopervaring met LG’s Triple Sound Technology, waaronder de werelds eerste Triple Up-Firing Speaker. Nieuw dit jaar is Triple Level Spatial Sound Technology met kanaalanalyse die wordt uitgevoerd door een HRTF-gebaseerde 3D-engine om een virtuele mid-layer toe te voegen. Het resultaat is levensecht geluid met een overtuigend gevoel van ruimte die luisteraars in het midden van een audio-omgeving plaatst.

Gebruikers kunnen ook het verschil horen dat wordt gecreëerd door de Triple Sound Optimizer, een functie die de prestaties van de nieuwe soundbars slim verbetert. En kunnen hierdoor genieten van verbeterd geluid via de Smart Up-mixer, die twee-kanaals audio omzet in een prachtig, meerkanaals surround. LG’s verbeterde AI Room Calibration stemt de audio-uitvoer af op de ruimte van de gebruiker en analyseert de omstandigheden, waarna die informatie wordt toegepast op de instellingen van de soundbars om meer precisie te leveren in het lage frequentiebereik. Het verdeelt ook de frequenties van het voorste kanaal om de algehele balans, de helderheid van vocale prestaties, filmdialogen en de nauwkeurigheid van het geluidsbeeld te verbeteren.

Daarnaast bevatten de nieuwe modellen LG’s geavanceerde AI Sound Pro-functie. AI Sound Pro zorgt voor uitstekend geluid voor elk type content, zoals films, sportevenementen, games of muziek, en analyseert het audiosignaal en past automatisch de meest geschikte instellingen toe.

De nieuwe soundbars van LG zijn compatibel met een breed scala aan diensten, apparaten en connectiviteitsfuncties. Gebruikers kunnen genieten van lossless playback met verbluffende audiokwaliteit bij het luisteren naar hun favoriete artiesten en tunes op muziekstreamingdiensten, zoals Tidal Connect met high-fidelity geluid.

De nieuwste soundbars van LG ondersteunen VRR om schermscheuren te verminderen en ALLM om lag te reduceren en 4K/120Hz pass-through mogelijk te maken. Handig voor gebruikers die hun game-ervaring naar een hoger niveau willen tillen.

Een van de nieuwe soundbars die LG zal tonen op CES 2023, de SE6, heeft een compacte vorm die ideaal is voor kleinere ruimtes. Daarnaast heeft de SE6 een strak en modern ontwerp dat goed werkt met vrijwel elke interieurstijl. Ondanks dat het de kleinste van LG’s soundbar line-up is, heeft het model vier passieve radiatoren die bijdragen aan een uitstekend geluid met een krachtige bas. De SE6 ondersteunt ook Dolby Atmos voor filmische audio die content tot leven brengt.

LG’s 2023 soundbars zullen te zien zijn tijdens CES 2023 van 5-8 januari op de LG-stand (#15501, Central Hall, Las Vegas Convention Center). Blijf op de hoogte van alle aankondigingen van LG tijdens CES door #LGCES2023 te volgen op sociale media.

1 WOWCAST kan worden gebruikt met Wi-Fi-compatibele soundbars. WOWCAST zal worden toegepast via een software-update

2 Het zal worden toegepast via een oftware-update

Beugel en het SC9-model is compatibel met LG’s 2022 en 2023 OLED C-serie. 

Bron en foto © LG

Vorig artikelVeilig van A naar B tijdens oud en nieuw
Volgend artikelNPO legt omroep ON! tweede sanctie op in een jaar tijd
Ik ben de eigenaar van Planetzone