Home Muziek The Streamers kondigen afscheidsconcert in de kuip aan: Tickets zijn gratis

The Streamers kondigen afscheidsconcert in de kuip aan: Tickets zijn gratis

De in korte tijd legendarische geworden band The Streamers stopt ermee. Aanstaande zaterdag geeft het collectief van 18 Nederlandse artiesten een afscheidsconcert vanuit De Kuip in Rotterdam. De band gaat tegen alle gewoontes in niet uit elkaar omdat er ruzie is, ze willen stoppen op het hoogtepunt en kijken uit naar optredens voor publiek. De laatste show zal opnieuw te volgen zijn via een gratis livestream waarbij kijkers vriendelijk wordt gevraagd om een bedrag naar keuze achter te laten in de fooienpot. De opbrengst daarvan komt volledig ten goede aan de artiesten die belangeloos optreden en de makers van het evenement. ING is ook voor het derde concert trotse partner van The Streamers en zal een deel van kosten voor haar rekening nemen. De kaartverkoop voor The Streamers, The Final Farewell Show, is per direct gestart via de website.

Begin maart kondigden Guus Meeuwis, Rolf Sanchez, Kraantje Pappie, VanVelzen,  Suzan & Freek, Paul de Munnik, Typhoon, Thomas Acda, Diggy Dex, Nick & Simon, Maan, Danny Vera, Miss Montreal, Snelle, André Hazes, Armin van Buuren, Paul de Leeuw en manager Frank Lammers aan een gelegenheidsband te beginnen met als doel Nederland leuke avonden te bezorgen tijdens de lockdown periode. Het eerste optreden van de ‘Holland Tour’ vanuit Carré in Amsterdam trok 1.2 miljoen kijkers. Op Koningsdag was het vervolg vanaf Paleis Noordeinde in aanwezigheid van het Koninklijk gezin zelfs het best bekeken programma van de dag met 2.5 miljoen streamende Nederlanders vanuit meer dan 100 landen.

Guus Meeuwis, die samen met Kraantje Pappie oprichter van de band is: “The Streamers hebben in de eerste maanden van dit jaar heel veel mensen blij gemaakt. Daar was het ons om te doen. Nu de zon weer gaat schijnen, de terrassen open mogen en wij weer voorzichtig nadenken over optredens met publiek voelt het goed om het bandboek te sluiten. Dankzij het massale enthousiasme was deze tour magisch en onvergetelijk. Komende zaterdag knallen we nog 1 keer de huiskamers in en we hopen daarna weer snel iedereen voor ons eigen podium te zien”. Kraantje Pappie: “De keuze voor De Kuip was snel gemaakt. The Streamers zal de boeken in gaan als de grootste gelegenheidsband van ons land. Dan moet je afsluiten in een stadion! Het liefst één met een groot muzikaal verleden. Madonna, U2, Pink Floyd, The Rolling Stones en The Streamers. Ons verhaal is af. Maar we gaan nog 1 keer alles geven.  Zaterdag volgt een nieuwe show waar mensen het nog lang over zullen hebben”.

Partner ING is vanaf het prille begin al betrokken bij het initiatief van de artiesten. CEO ING in Nederland, Ruud van Dusschoten daarover: “The Streamers en ING hebben in februari de handen ineen geslagen voor dit avontuur, niet wetende dat uiteindelijk miljoenen mensen zouden genieten van de optredens. Wij bedanken de band voor de vrolijke noot die zij heel Nederland hebben gebracht in deze moeilijke periode en verheugen ons op een mooie afsluitende avond vol goede muziek.”

Tickets per direct verkrijgbaar:

De livestream van The Streamers start aanstaande zaterdag, 29 mei, om 20.15 uur. Vanaf 19.15 uur gaan de virtuele deuren van De Kuip open voor de inloop. Bezoekers kunnen backstage meekijken bij de voorbereidingen. Toegang tot de livestream kan alleen worden verkregen door een gratis kaart te bestellen via www.thelivestreamers.nl. Bij het bestellen kunnen mensen een bijdrage achterlaten in de fooienpot van de band. De kaartverkoop is per direct gestart.

link www.thelivestreamers.nl

Bron en foto © Tribe Company