Home Muziek The Opposites openen concertmaand in de Gashouder

The Opposites openen concertmaand in de Gashouder

© Milan Van Dril

The Opposites trappen op 25 februari de concertmaand af die de Amsterdamse Gashouder introduceert als tijdelijke concertlocatie. Het langverwachte reünieoptreden is de eerste niet-festivalshow van The Opposites sinds 2013 en geldt als de aftrap voor een maand aan shows in de vernieuwde zaal, met verder onder meer optredens van De Staat, Balthazar, DINAND en Above & Beyond

De pre-registratie voor tickets start vandaag om 10.00 uur via https://cm.to/6zMRryT

Voor geregistreerden start de kaartverkoop op 28 oktober om 14.00 uur.

De iconische ronde Gashouder heeft met zijn industriële en grootse uitstraling altijd centraal gestaan in de ontwikkeling van het  Westergas-gebied tot Amsterdams cultuurdorp. Met een oppervlakte van 2500 m2 en een hoogte van 14,5 meter heeft de Gashouder ruimte voor groots opgezette shows.

Het reünieconcert van The Opposites is de gedroomde aftrap van een maand vol concerten die lopen van eind februari tot medio maart 2022 en die de veelzijdigheid van de Gashouder als concertlocatie tonen. Sinds hun uiteengaan in 2014 hebben The Opposites geen eigen optredens meer gegeven. De verrassingsoptredens die Big2 en Willem op Appelsap en Lowlands deden in 2019 smaakten naar meer, het winnen van de Edison Pop Oeuvreprijs eerder dit jaar was de volgende stap. In de Gashouder maken zij een volwaardige rentree op een concertpodium. 

“Sinds het winnen van de Edison krijgen we veel vragen van fans wanneer ze ons weer live kunnen zien. Dat moment komt eraan! Op vrijdag 25 februari 2022 staan we met een eigen concert in één van de mooiste zalen van Nederland, de Gashouder in Amsterdam. De laatste keer dat we met een eigen concert een zaal in Amsterdam plat gespeeld hebben, was in 2013! Daarom kijken we er enorm naar uit om een gloednieuwe live show te spelen voor onze Nederlandse fans op deze historisch plek.”

De line-up voor de concertmaand in de Gashouder: 

25 februari 2022  The Opposites

26 februari 2022  De Staat

10 maart 2022    Above & Beyond

11 maart 2022    Above & Beyond (uitverkocht)

12 maart 2022    Balthazar

19 maart 2022    DINAND Live

Over de Gashouder

De Gashouder is onderdeel van het Amsterdamse cultuurdorp Westergas. Het historische terrein is in 1885 aangelegd als locatie voor een gasfabriek en heeft sinds 2003 en ontwikkeling doorgemaakt waarbinnen de voormalige fabrieksgebouwen een kleurrijke ontmoetingsplaats voor cultuur zijn geworden. Omringd door het groen van het Westerpark is het cultuurdorp met zijn muziek-, theater-, film-, horeca-, kunst- en (tv)studiolocaties een plek waar creativiteit, diversiteit en vrijheid worden gevierd.

Over The Opposites

The Opposites, bestaande uit Big2 en Willem, braken in 2005 door met hits als Fok Jou en Slaap van het album De Fik Er In. Het duo scoorde vervolgens hit na hit met nummers als Dom, Lomp & Famous, Broodje Bakpao, Licht Uit, Slapeloze Nachten, Hey DJ, Sukkel Voor De Liefde en Thunder. Ook live behaalden The Opposites veel succes: ze deden meerdere uitverkochte clubtours en waren headliners op festivals als Solar, Pukkelpop (BE), Lowlands, Mysteryland, Tomorrowland (BE), Pinkpop, Zwarte Cross en Rock Werchter (BE). Daarnaast won het tweetal een Zilveren Harp, de Popprijs en meerdere TMF, 3FM en Urban Awards. Volgens de jury van de Edisons is het duo ‘legendarisch door hun vele grote hits en dikke clubtracks’ en staat hun oeuvre ‘binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte.

The Opposites Live

Vrijdag 25 februari 2022


Gashouder, Amsterdam

Tickets: E 35 / Pre-registratie: vandaag vanaf 10.00 uur via https://cm.to/6zMRryT

Voor geregistreerden start de kaartverkoop op 28 oktober om 14.00 uur

Facebook eventpagina: https://www.facebook.com/events/580333456610448

Bron: Iconic Studios Foto © Milan van Dril