Home Muziek Stemmen voor DJ Mag’s Top 100 Clubs 2023 kan weer

Stemmen voor DJ Mag’s Top 100 Clubs 2023 kan weer

© PlanetZone

Er kan nu gestemd worden voor de jaarlijkse Top 100 Clubs-enquête van DJ Mag. Fans van dansmuziek worden uitgenodigd om hun favoriete clubs te steunen door te stemmen op vote.djmag.com voordat de poll sluit om 23:59 BST op woensdag 15 maart.

Top 100 Clubs is een viering van ’s werelds beste dansvloeren, volledig gerangschikt op basis van stemmen van het wereldwijde publiek van DJ Mag. Bij de peiling van vorig jaar werden meer dan 600.000 geverifieerde stemmen geteld.
Top 100 Clubs 2023 komt op een punt waarop, voor het eerst sinds het begin van de pandemie, de meeste clubs over de hele wereld normaal kunnen functioneren. Hoe dat de resultaten zal beïnvloeden, is een van de belangrijkste gespreksonderwerpen voor de peiling van dit jaar.
In de Top 100 Clubs van vorig jaar – die werd aangevoerd door Hï Ibiza – was elk clubdragend continent ter wereld voor het eerst sinds 2009 vertegenwoordigd in de peiling.

Europa was het meest vertegenwoordigde continent in de peiling van 2022, gelijk aan het totaal van 49 clubs van vorig jaar en de helft van de 12 nieuwe inzendingen. Locaties uit Bulgarije, Tsjechië, Griekenland, Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk deden in 2022 mee aan de peiling, terwijl de regio ook weer alle niet-verhuizers telde.
Vijf clubs weigerden toe te geven, waaronder Bootshaus in Keulen, Londen en Glasgow, de instituten Fabric en Sub Club, en twee iconische Ibiza-locaties, DC-10 en Pacha. Er was ook een Europese re-entry in Corsica Studios, een geliefde locatie in Zuid-Londen waar Rupture plaatsvindt, het feest van eerdere DJ Mag-coversterren, Mantra & Double O’s.

Elders in 2022 namen de VS de titel van nummer 1 clubland terug van het VK, met een indrukwekkend totaal van 16 clubs in de lijst van vorig jaar (vergeleken met 13 in 2021). Vier nieuwe Amerikaanse clubs namen ook deel aan de peiling: twee in Californië, één in Boston (MA) en een nieuwe locatie in Las Vegas, beheerd door Zouk (bekend van Singapore en Kuala Lumpur). Zouk Las Vegas won vorig jaar ook de Highest New Entry-gong, op nummer 42. Ondanks uitgebreide lockdown-maatregelen was Canada ook in de lift in 2022, toen Montréal hotspot Stereo voor het eerst sinds 2019 weer deelneemt aan de peiling.

Op weg naar Zuid-Amerika verloren vijf clubs plaatsen en wonnen er vier. De toevoeging van de Surreal Park-locatie in Brazilië bracht de schaal echter in evenwicht, waardoor het totale aantal gerangschikte clubs in de regio met dubbele cijfers steeg.

De grootste schok kwam echter uit Azië. De regio is al enkele jaren een niet te stoppen kracht in uitgaansgelegenheden en wint elk jaar plaatsen in de peiling. Dit is grotendeels te danken aan de snelle expansie van de Chinese clubscene, die in 2021 het aantal Spaanse rankings evenaarde (12) en de VS en het VK een run voor hun geld bezorgde. De impact van de pandemie was een waarschijnlijke factor in het feit dat China vijf clubs verloor van de ranglijst van vorig jaar, waardoor het totaal op zeven kwam, terwijl Azië in totaal zes plaatsen verloor en slechts één nieuwe locatie kreeg: Lord Of The Drinks in Nepal (ook wel bekend als LOD ).

Wat worden de trends van 2023? Kan Hï Ibiza de nummer 1 plek vasthouden? Zou zusterlocatie Ushuaïa Ibiza hun grootste competitie kunnen zijn, of zien we een herstel na de pandemie voor de clubs die in 2022 niet volledig konden functioneren? Welke nieuwe locaties komen op de lijst en welke maken plaats? Zoals altijd hangt het volledig af van uw stemmen. Geef je stem op via

vote.djmag.com

Bron: DJMag