Home Nieuws Gadgets & Electronica Review: Megaboom 3

Review: Megaboom 3

We kunnen er de laatste jaren niet meer omheen, speakers, speakers en nog meer speakers. Maar over de (geluids) kwaliteit daar is nog geregeld een en ander op aan te merken. Toch zijn er speakers die je echt moet hebben. Ik kreeg van Ultimate Ears, een merk van Logitech, de Megaboom 3, een speaker die je zeker moet hebben.

Design

De Megaboom 3 is 360 graden rond gemaakt, dat betekend dat er van alle kanten geluid uit komt, door de betere bas en helderheid hoor je de audio van alle kanten en ook nog eens heerlijk stereo. op de speaker zit een groot + en – teken, om zo je volume handmatig te bepalen maar dat kan uiteraard ook met je smartphone. De Megaboom 3 is er naast zwart ook in blauw, rood en paars.

Waterdicht

De Megaboom 3 heeft een ip67 rating dat betekend dat deze speaker water en stofdicht is. Neem hem mee op de fiets door de regen of zelfs naar het strand of zwembad. de speaker zal heerlijk in het water blijven drijven met de basklanken van je favoriete muziek. Verder hoef je ook niet bang te zijn dat de speaker snel beschadigd door hem op een harde grond te laten vallen. Muziek blijft heerlijk doorspelen zoals je van deze speaker mag verwachten

Opladen

Je kan de Megaboom 3 opladen via de usb-c ingang onderaan de zijkant van de speaker maar ja kan hem ook opladen via de draadloze Power-Up-dock. Deze kan je apart bij kopen en zit dus niet bij de Megaboom 3 inbegrepen. Ook deze Power-Up-Dock heb ik erbij gekregen. Hier kan je staand de Megaboom 3 op zetten zodat hij (draadloos) oplaadt.

Meer dan 20 uur muziekbelevenis

Zoals de meesten wel weten reis ik erg veel, zo veel dat ik zelfs lange dagen maak en door Europa reis om de leukste beelden voor PlanetZone te maken. Het doet mij dan ook genoegen dat ik zo’n bluetooth wireless speaker mee kan nemen en doodleuk heerlijk naar de Nederlandse radiostations kan luisteren. Toch heel ver weg maar ook weer dicht bij met het Nederlandse geklets en muziek op de radio en dat kan tegenwoordig ook want je heb in groot deel van Europa geen roaming kosten meer. En het mooie is dat je de speaker niet steeds meer hoeft op te laden dat hij bijna leeg is, nee je kan er meer dan 20 uur je favoriete muziek er uit horen knallen en niet zo’n beetje ook. Je zou denken dat geluid minder hard uit je speaker komt maar die zorgen heb je ook niet meer evenals dat hij niet vervaagd door water.

Conclusie

Het is zeker de moeite waard om de Megaboom 3 , die ongeveer 199 euro kost in je bezit te hebben zodat je waar je ook bent er altijd een heerlijke party van kan maken! De Power-Dock kost ongeveer 39 euro.

Ik heb overigens tijdens de IFA Berlijn de Megaboom 3 laten vallen en in het water gegooid maar het resultaat mag er zijn, geen stootje en muziek was nog steeds heerlijk om naar te luisteren. Tijdens dit onderstaande filmpje wordt er over de Megaboom 3 van Ultimate Ears verteld.