Home Entertainment Protestmars Unmute Us breidt uit naar 11 steden, Best Kept Secret loopt...

Protestmars Unmute Us breidt uit naar 11 steden, Best Kept Secret loopt mee in Utrecht

Unmute Us Utrecht © Friendly Fire

Festivalorganisatoren, podia, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties én bezoekers gaan zaterdag 11 september opnieuw de straat op. De boodschap: een directe volledige en veilige opening van de evenementenbranche en een einde aan de willekeur. Het eerste protest bracht landelijk 70.000 mensen op de been, maar een toezegging van de politiek bleef uit. De roep om heropening wordt ditmaal nog breder gedragen: Unmute Us breidt uit naar 11 steden. De organisatie van Best Kept Secret loopt mee in Utrecht met de mars die vanaf 14:00 vanaf de Maliebaan vertrekt met 14 muziekwagens.  

Mede door het uitblijven van een concrete reactie van het demissionaire kabinet lijkt Unmute Us nog groter te worden dan de eerste keer op 21 augustus: toen waren maar liefst 70.000 mensen op de been voor de evenementensector. Best Kept Secret sluit zich samen met andere festivals als Soenda, Woo Hah!, Down The Rabbit Hole en Wildeburg aan bij de mars in Utrecht, die om 14:00 vertrekt vanaf het startpunt op de Maliebaan. De rijdende Best Kept Secret-area wordt gehost door niemand minder dan St. Paul. Deze DJ is al vanaf de eerste editie van Best Kept Secret de gastheer van Stage FOUR waar de meest uiteenlopende sets de revue passeren. Onder de bezielende draaikunsten van St. Paul zullen de organisatie en de fans van Best Kept Secret zich laten horen tegen de willekeur van de huidige coronamaatregelen, waardoor de Nederlandse evenementensector nog steeds op slot zit.  
 
Festivaldirecteur Maurits Westerik zegt: “We hebben een lange adem; dat moge duidelijk zijn. Vanaf maart 2020 hebben we vanuit onze passie meegedacht en meegewerkt om iedereen in Nederland weer iets moois te bieden met muziek als gemene deler. Actie en reactie blijft uit en dat is voor niemand goed. We doppen graag onze eigen boontjes en hebben veel moois te bieden. Zorgelijk zijn de goede arbeidskrachten die we nu kwijtraken door de lange duur van de huidige maatregelen. Het één mag wel, het ander niet: een opeenstapeling van gemiste kansen, geef en gun elkaar de ruimte!” 

Ook in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Den Haag kunnen festivalliefhebbers zich aansluiten bij de protestmars. De organisatie van Best Kept Secret roept zijn bezoekers van harte op om zich aan te sluiten bij een mars bij hem/haar/hen in de buurt.  

Unmute Us© Friendly FireDemonstratie vóór en door festivalliefhebbers  
Onder de noemer Unmute Us demonstreert de evenementenbranche en zijn bezoekers komende zaterdag 11 september voor de tweede keer tegen de willekeur van de huidige coronamaatregelen. Zo’n 4000 organisatoren hebben zich aangemeld als deelnemer op 11 september. Organisatoren, DJ’s, performers en sprekers rijden met mobiele trucks mee in de protestmars en laten zich luid en duidelijk horen om het gemis aan festivals uit te drukken in woorden én muziek. Inmiddels heeft het kabinet geen valide argumenten meer om heropening van de live-sector te weigeren. Volgens de Nederlandse evenementensector meet de overheid met twee maten: ondanks succesvolle Fieldlab-experimenten krijgen festivals in Nederland geen enkele ruimte. Dit terwijl festivals net over de grens in België wél op een veilige en verantwoorde manier mogen worden georganiseerd – nota bene op basis van diezelfde Fieldlab-resultaten. Er is geen excuus meer: dit moet in Nederland ook kunnen.  

UNMUTE US UTRECHT  
Zaterdag 11 september 
14:00 – 17:00 
Startpunt: Maliebaan 
Programma van de wagens is vrijdag bekend 

Landelijk doen 11 steden mee aan het protest

https://unmute-us.mailchimpsites.com/

Bron © Friendly Fire

Vorig artikelTrain je geest met de Klokhuis-serie Master je Mind
Volgend artikelDe Meilandjes moeten terug op zoek naar een nieuwe woning
Ik ben de eigenaar van Planetzone