Home Reviews Film Review DCC 2019 verslag: Props mochten niet mee, maar waren wel te koop!

DCC 2019 verslag: Props mochten niet mee, maar waren wel te koop!

Dutch Comic Con 2019 zag er anders uit dan het jaar daarvoor. Dit heeft met name te maken met de veiligheidsmaatregelen, omdat props dit jaar niet waren toegestaan en met de drukte.

Veiligheid

Ik wil beginnen met de veiligheid. Om toegang te krijgen tot het evenement, mocht je geen props meenemen. Props zijn accessoires die een kostuum compleet maken. Denk hierbij aan zwaarden en neppistolen. Daarnaast moest je transparante tassen meenemen als je iets mee wilde nemen. Hierdoor werd het kostuum dus minder compleet, sommigen bedachten een oplossing voor dit probleem. Ze mochten namelijk geen props meenemen, maar knutselden daarom zelf iets in elkaar. Hierbij moet je denken aan zelfgemaakte kartonnen borden waarop het wapen was getekend of geschilderd, bijvoorbeeld.

Het is wel opvallend dat je ondanks deze regel wel props en tassen kon kopen op het evenement. Boet Havenaar (head of Dutch Comic Con) zei dat het kopen wel was toegestaan, omdat deze werden verpakt en dus niet zichtbaar waren. De beveiliging zou op de hoogte zijn van de producten, dus zouden ook de verkochte tassen herkennen.

Drukte

Door de veiligheidsmaatregelen had ik verwacht dat de wachtrijen lang zouden zijn, vanwege controle etc. Maar dit veel heel erg mee. Ik ben zaterdag en zondag om 11 uur aanwezig geweest. Toen waren er eigenlijk helemaal geen rijen. Eigenlijk hield ook eigenlijk iedereen zich aan de regels. Het nieuws over de veiligheidsmaatregelen is dus goed aangekomen en mensen paste zich goed aan.

Zaterdag was het ook uitverkocht (1800 mensen) en was het ook abnormaal druk. Iedereen liep elkaar al snel in de weg, vond ik. Het was een gevoel alsof je in een winkel met uitverkoop was. Zondag viel het eigenlijk behoorlijk mee. Op deze dag was het ook druk, maar lang niet zo druk.

Sfeer

De sfeer heb ik als zeer gezellig ervaren. Ik heb heel veel mensen zien glimlachen en genieten rond het evenement en bij workshops.

Zaterdag vond ik alleen de geur wat minder. Het rook heel erg naar eten, vooral naar frituur en hamburgers. Dat vond ik heel irritant, want ik werd er een beetje misselijk van. Ik kan mij ook voorstellen dat mensen zoals vegetariërs en veganisten dit ook heel onprettig vinden. Zondag had ik geen last van de lucht. Ik heb het aan Boet Havenaar (head of Dutch Comic Con) gevraagd. Hij zei dat ze kort problemen hadden met de ventilatie.

Wegwijzer

Toen ik werd toegelaten door de poortjes, kreeg ik een goed verzorgd magazine van Dutch Comic Con. In dit magazine stonden teksten over de special guests, een plattegrond en nog meer.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de plattegrond helemaal niet goed had bekeken. Samen met mijn collega wilden we gewoon rondkijken. Later kwam ik er achter dat een vriend van mij ook aanwezig was op dit evenement, maar het zoeken was echter lastig. Ik vond dat de weg wat onduidelijk was. Daarvoor was je eigenlijk verplicht om de plattegrond te bekijken. Dat vond ik wel een minpunt, want daardoor was het best chaotisch. Ik vond de verschillende arena’s te onduidelijk.

Auto’s

Er waren verschillende auto’s op Dutch Comic Con 2019 aanwezig. Verschillende auto’s waren van onder andere: Harry Potter, Jurassic Park, Ghostbusters en Batman

1

Aanrader

Ik vond het evenement bezoeken heel leuk. Er hing een gezellige sfeer, zelfs met de veiligheidsmaatregelen. Voor mijn gevoel werd de sfeer daardoor niet belemmerd.