Home Muziek Presentatoren en burgemeester Aboutaleb tellen in Rotterdam af naar Eurovisie Songfestival

Presentatoren en burgemeester Aboutaleb tellen in Rotterdam af naar Eurovisie Songfestival

Met nog 100 dagen te gaan tot de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2021 is vandaag het aftellen in Rotterdam begonnen. Voor het nieuwe, iconische Depot Museum Boijmans van Beuningen onthulden presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een grote kunstinstallatie in de vorm van een aftelklok. De klok telt vanaf vandaag dagelijks terug tot de finale op 22 mei in Rotterdam Ahoy.

“Het songfestivalseizoen is nu officieel begonnen,” zegt Sietse Bakker, Executive Producer van het Eurovisie Songfestival 2021. “Een moment om bij stil te staan en een lichtpuntje voor alle fans om samen naar uit te kijken. Vanaf vandaag gaan we ons verheugen op wat komen gaat door elke dag, samen met Rotterdam, een verhaal, ervaring, nieuwtje of iets anders te delen via onze 100 Days to Open Up countdown.”

Burgemeester Aboutaleb: “Corona trekt een zware wissel op onze persoonlijke levens en de samenleving. Gelukkig is er nu een vaccin en kijken we voorzichtig weer vooruit. Over exact 100 dagen biedt Rotterdam Ahoy een veilig en prachtig podium aan het Eurovisie Songfestival. Het aftellen begint vandaag voor de miljoenen fans!”

In verband met de huidige coronamaatregelen vond de kick-off van het aftelmoment vandaag op bescheiden wijze plaats, zonder aanwezigheid van publiek. De klok wordt dagelijks handmatig verzet en online worden 100 dagen lang ervaringen, dromen, hoop, nieuws en andere verhalen via Instagram gedeeld met hashtags #100DaysToEurovision en #100DaysToOpenUp. De kick-off van vandaag is vanaf vandaag terug te kijken via: openuptorotterdam.eu en songfestival.nl. Het aftellen van de klok is de komende 100 dagen te volgen via een webcam en via Instagram @openuptordam en @songfestival.avrotros.

Bron en foto © Nathan Reinds/NPO/NOS/AVROTROS

Vorig artikelNederlandse huishoudens wassen steeds slimmer
Volgend artikel[video] Dua Lipa brengt deluxe uitgave Future Nostalgia en nieuwe single uit