Home Nieuws Uitgaan Nieuws Lowlands: Het Kunstprogramma

Lowlands: Het Kunstprogramma

© Mojo

Eigenaar worden van een wolk bij Buycloud of je eigen vunzige video’s in elkaar knutselen in de Animatiebus? Het kunstprogramma van LL22 heeft het allemaal – en meer. Vergaap je aan projecten van Bram Ellens, Carlijn Kingma en Ronald Westerhuis, loop langs oude bekenden zoals de LLowdog en Twee broers en een Vriend, of bewonder al dat moois in één wandeling tijdens een Art Tour. Aan LLake Lowlands kijk je ondertussen in je toekomst op de woningmarkt door een slinger te geven aan het Rad van (On)Fortuin van Tycho & Hans de Tweede en zeefdruk je eigen arty protestshirt met Twee Jongens. Meer weten? Check het hele kunstprogramma uit via lowlands.nl!

De Animatiebus
In deze bus van Vunzige Filmpjes knutsel je je eigen erotische film in elkaar – zo smerig (of netjes) als je zelf wil, het animatieteam oordeelt niet.

Art Tours
Twee crazy Vlamingen nemen je het hele weekend mee op een kunstwandeling over het festivalterrein. Zo weet je eindelijk wat er in die mysterieuze silo’s gebeurt en wat het verhaal is achter die reusachtige robot.

Buycloud – Noa Jansma
Bij dit werk van Noa Jansma in een omgebouwde graansilo van Stella van Beers kun je de wolken kopen. Dat klinkt misschien als een gimmick, maar eigenlijk verschilt de wolkenmarkt niet zo veel van de handel in andere natuurlijke fenomenen.

The Devil And His Lettuce – Hattie Parker
Deze ontwerper van Design Academy Eindhoven won met haar boek over cannabis de felbegeerde Kick That Ass-Award 2020. Lekker grasduinen dus.

Geld als water
Cartograaf Carlijn Kingma maakt geldstromen inzichtelijk aan de hand van haar nieuwe kaart ‘Het waterwerk van ons geld’, samen met journalist Thomas Bollen en geldonderzoeker Martijn van der Linden.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE

19 + 20 + 21 augustus 2022
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl


Festivaltickets voor Lowlands 2022 zijn uitverkocht.

Op de website van Ticketmaster kun je op een veilige en eerlijke manier zelf je ticket doorverkopen aan een andere Lowlander. Als koper weet je zeker dat je een origineel ticket overkoopt waarmee je daadwerkelijk toegang tot Lowlands hebt. Bij andere ticketplatformen zoals Ticketswap, Viagogo en Martkplaats heb je deze zekerheid niet omdat daar veel fraude plaatsvindt. Hekekek + Mirabilia – Alissa + Nienke
Even ontsnappen aan de hectische buitenwereld? Dit Nederlandse ontwerpersduo verandert je perspectief met lichtobjecten op Planet Paradise en het experimentele nekstrekhek aan LLake Lowlands.

Ins Blaue – David Bade 
Een iconische oranje rommelridder van kunststof, piepschuim, klei en god weet wat, op een roestvrijstalen frame en uitbundig bewerkt met de verfspuitbus. Terug van weggeweest na jaren in de beeldentuin van Museum de Fundatie.

LLowdog –  Peter te Bos
Volgens de huisregels van Lowlands worden huisdieren mede om hun eigen bestwil niet toegelaten tot het terrein. Deze onverschrokken drievoeter is echter hardleers!

Monopoly of Real Estate – Pallotti
Deze jonge kunstenaar snijdt uit isolatieschuim met de hand volledige fantasiesteden. Verbluffend om te zien, maar tegelijkertijd enorm confronterend.

New World – Ronald Westerhuis 
Een 24 ton zware rawsteel bol van zes meter doorsnee symboliseert dat we elke dag opnieuw mogen beginnen en invullen zoals we willen. Dit megakunstwerk maakt deel uit van een serie van vier, die eerst op verschillende plekken in Nederland en later wereldwijd te zien zijn.

Onrust – Sticks
Museum de Fundatie presenteert een exclusieve hiphopinstallatie van de voormalige Opgezwolle-rapper en zijn producer Kubus. Een van je laatste kansen om deze moddervette plaat te horen.

Sea You There Too – Studio Mack
Nog meer Kick That Ass Award-winnaars: ga op zoek naar je inwendige Kapitein Ortega en koers aan de hand van deze verkeerstoren met metershoge weerballon naar je zoekgeraakte vrienden.

Silo Studios – Stella van Beers 
Deze Kick That Ass Award-winnaar tovert speciaal voor Lowlands twee graansilo’s om: eentje tot artist residency en de andere tot spectaculair uitkijkpunt.

Sloth – Bram Ellens 
Meer dan drieënhalve meter lang is ze. Gelukkig zit ze veilig achter slot en grendel. Deze gigantische robot is mede gebaseerd op een multidisciplinaire samenwerking met filosofen, componisten en de Universiteit van Utrecht.

Twee Broers en een Vriend – Tom Claassen 
Deze gigantische Houten Klaasen doen geen vlieg kwaad en zijn totaal niet mensenschuw. Wel vergankelijk, dus vlij jezelf ertegenaan voordat ze langzaam maar onherroepelijk vergaan.

Bron en fotyo © Lowlands/ Mojo

Vorig artikelStreamz lanceert spraakmakende trailer van ‘Chasing Beauty: Perfectie te Koop?’
Volgend artikelAndor trailer gelanceerd