Home Nieuws Uitgaan Nieuws Lowlands, Down The Rabbit Hole gaan niet door

Lowlands, Down The Rabbit Hole gaan niet door

Vanwege de nieuwe aangescherpte coronamaatregelen zijn meerdaagse evenementen met camping in ieder geval tot 1 september door de overheid verboden.  

Een enorm bittere pil, want de afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona overduidelijk de goede kant op. Op basis daarvan waren wij vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor Lowlands en stonden alle artiesten, leveranciers en vooral ook jullie in de startblokken voor een fantastisch weekend in de polder. 

Op grond van de vele onzekerheden rondom de deltavariant van het virus heeft het kabinet besloten om geen meerdaagse evenementen met campingfaciliteiten toe te staan. Hoewel dit een gigantische tegenslag is, begrijpen en respecteren we dit besluit.

We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar, ook voor de artiesten, toeleveranciers, sponsors, cateraars, hun personeel en  honderden zzp-ers. We willen iedereen bedanken die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan het voorbereiden van het festival. Zonder jullie creativiteit, tomeloze inzet en enthousiasme zou Lowlands niet kunnen bestaan. Ook dank voor de overheid vanwege hun constructieve houding en het mogelijk maken van een garantiefonds waardoor het voortbestaan van de sector en dus ook Lowlands gewaarborgd is.

Maar we willen vooral alle Lowlanders bedanken voor jullie optimisme en jullie vertrouwen in Lowlands. Jullie verlangen naar Lowlands hield en houdt ons op de been. We weten dat jullie zó naar LL21 uitkeken. Jullie maken de Free State of LLow tot wat hij écht is. We kijken ernaar uit dat we elkaar op 19-21 augustus 2022 weer in de polder zien.

Alle kaartkopers ontvangen automatisch een refund voor hun tickets die in 2020 en 2021 zijn gekocht. Hierover wordt binnenkort een mail met alle details verstuurd. Deze mail ontvang je op het mailadres waarmee je je Ticketmasteraccount hebt aangemaakt. Hou ook je spambox goed in de gaten. De refund wordt uitbetaald aan de oorspronkelijke kaartkoper die bij Ticketmaster bekend is en op het IBAN-nummer waarmee je bestelling is geplaatst. Indien je een ticket van iemand hebt overgekocht, moet je een en ander zelf met de verkopende partij af te stemmen.

Down The Rabbit Hole

Treurig, maar waar: Down The Rabbit Hole – Rabbits in the Lowlands is een droom die niet uit gaat komen. 

Vanwege de nieuwe, verscherpte maatregelen zijn meerdaagse evenementen met camping in ieder geval tot 1 september door de overheid verboden.

Dat is heel moeilijk te verkroppen, met de haven in zicht en tot zo kort geleden de wind in de zeilen, de zon op onze bol… Op koers richting een onvergetelijk feest in de polder brak alsnog de storm los. 

Door de vele onzekerheden rondom de deltavariant van het virus heeft het kabinet besloten om geen meerdaagse evenementen met campingfaciliteiten toe te staan. Hoe groot die tegenslag ook is, we respecteren dat besluit en zijn blij met de reddingsboei in de vorm van een garantiefonds waarmee we artiesten, leveranciers, cateraars, en alle andere duizenden handen die Down The Rabbit Hole maken kunnen steunen.

We zijn jullie Rabbits allemaal ontzettend dankbaar voor jullie vertrouwen en de positieve, flexibele, veerkrachtige flow waarmee jullie ons op koers hielden. We willen hier ook ons team bedanken: alle artiesten, festivalbouwers, specialisten, programmamakers en andere betrokkenen die onverdeeld en onverzettelijk waren in een moeilijk jaar. Met een snik en een lach tuigen we straks de boot weer op om door te varen naar het allermooiste meertje: op 1, 2 en 3 juli 2022 meren we aan bij de Groene Heuvels in Beuningen.

Alle kaartkopers ontvangen automatisch een refund voor hun tickets die in 2020 en 2021 zijn gekocht. Hierover wordt binnenkort een mail met alle details verstuurd. Deze mail ontvang je op het mailadres waarmee je je Ticketmasteraccount hebt aangemaakt. Hou ook je spambox goed in de gaten. De refund wordt uitbetaald aan de oorspronkelijke kaartkoper die bij Ticketmaster bekend is en op het IBAN-nummer waarmee je bestelling is geplaatst. Indien je een ticket van iemand hebt overgekocht, moet je een en ander zelf met de verkopende partij afstemmen.

Om ons een hart onder de riem te steken, hebben dj’s Joost van Bellen en St. Paul de ‘Konijnen Hunkeren’-lijst gemaakt: 340 tracks van artiesten die, net als zijzelf, op Down The Rabbit Hole speelden of hadden moeten spelen. Inclusief nummers die over het hunkeren naar ons weerzien gaan. Eén track voor elke dag tot 1 juli 2022. Alles staat, zoals echte dj’s betaamd, in de juiste volgorde. Verzoek vanuit zowel Paul en Joost én ons: druk niet op shuffle maar geniet van de flow. Er zit konijnenbloed, konijnenzweet en konijnentranen in hun werk.


Bron en foto © Lowlands

Vorig artikelZiggo Sport verwerft uitzendrechten Franse Ligue 1 en verlengt meerdere contracten
Volgend artikelNederland neemt Mallorca onderzoek over