Home Nieuws Sport Nieuws Ziggo Sport verwerft uitzendrechten Franse Ligue 1 en verlengt meerdere contracten

Ziggo Sport verwerft uitzendrechten Franse Ligue 1 en verlengt meerdere contracten

Ziggo Sport gaat vanaf komend seizoen 2021-2022 uitgebreid aandacht besteden aan de Franse voetbalcompetitie; de Ligue 1. De zender slaagde erin om de uitzendrechten voor de komende seizoenen te verwerven. Dit betekent dat sterren als Mbappé en Neymar, maar ook de Nederlanders Wijnaldum, Stengs en Kluivert, wekelijks via Ziggo Sport te volgen zijn. Bovendien staat Olympique Lyon dit seizoen onder leiding van Peter Bosz. Eerder al verlengde Ziggo Sport het contract met de Italiaanse Serie A. Naast de Franse en Italiaanse voetbalcompetitie beschikt de zender onder andere ook over de uitzendrechten van de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga. Uiteraard blijft ook de UEFA Champions League, net als de kwalificatie-interlands voor het WK 2022 in Qatar, via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. Datzelfde geldt voor het bekervoetbal om de FA Cup, Copa del Rey en de Coppa Italia.

IndyCar series, Formule E en Six Nations Rugby 

Ziggo Sport verlengde ook de uitzendrechten voor de IndyCar series, de Formule E en het Six Nations Rugby voor meerdere jaren. De sportzender gaat in zijn programmering meer tijd besteden aan de IndyCar series. Deze raceklasse, waarin de Nederlander Rinus van Kalmthout dit jaar zijn eerste race won, wint steeds meer aan populariteit.  Naast de IndyCar series en de Formule E, met daarin de Nederlanders Robin Frijns en Nyck de Vries, zal Ziggo Sport ook de W-Series (met Beitske Visser), DTM, Supercars, Porsche Carrera Cup, Ferrari Challenge en WRC blijven uitzenden.

Het belangrijkste jaarlijkse rugbytoernooi ter wereld, de Six Nations, is in februari 2022 weer op Ziggo Sport te zien. Ook worden de Six Nations voor vrouwen toegevoegd aan het uitzendschema. 

Nieuw bij Ziggo Sport: de BNXT League  De nieuwe basketbalcompetitie met clubs uit Nederland en België, de BNXT League, is vanaf februari 2022 via Ziggo Sport te zien. Gedurende het basketbalseizoen gaat het om ruim 30 wedstrijden. Vanaf het moment dat de Nationale basketbalcompetities in Nederland en België zijn afgelopen, zendt Ziggo Sport op vrijdagavond een rechtstreeks duel uit tussen een team uit Nederland en België. De nationale play-offs, maar ook de play-offs tussen de beste Belgische en Nederlandse teams, worden uiteraard ook live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal uitgezonden.

Bron en foto © Ziggo Vodafone

Vorig artikelJari Vlak tekent nieuw contract bij FC Emmen
Volgend artikelLowlands, Down The Rabbit Hole gaan niet door
Ik ben de eigenaar van Planetzone