Home Nieuws Muziek Nieuws Glenn Miller’s Army Air Force Band Concert

Glenn Miller’s Army Air Force Band Concert

© Stichting Bill Baker’s Big Band

In 2024 is het 80 jaar geleden dat Glenn Miller met een klein vliegtuig van het type Noorduyn – Norseman van Twinwood in Engeland opsteeg om naar Parijs te vliegen. Hij zou daar concerten in Frankrijk voorbereiden. Hij kwam daar nooit aan, ”lost in flight”, vermist tijdens de vlucht.

Glenn Miller werd slechts 40 jaar. Zijn nalatenschap is gigantisch en onuitputtelijk. Zijn muziek en sound blijven legendarisch.

Met de Army Air Force Band vertrok hij in juni 1944 naar Engeland om de aldaar gestationeerde G.I.’s (Amerikaanse  troepen)  te vermaken. Dit  om hen een” thuisgevoel” te geven of, zoals hij zei, :  “We gave them a “ hunk” o’ home”.

Hij speelde daar o.a. op vliegvelden, in theaters,  ziekenhuizen en maakte programma’s voor de Engelse radiozender van de BBC.

Hier in Nederland stemden velen in het geheim  af op de BBC  om  naar deze beroemde Band of naar Koningin Wilhelmina te luisteren.

Nu, 80 jaar later,  behoort de muziek die Glenn Miller bracht  tot de “klassiekers”. Tussen de muziek door vertelt Bill Baker over Glenn Miller en zijn beroemde A.A.F. Band. Wie kent ze niet nummers als: Little Brown Jug, Tuxedo Junction, American Patrol, In the Mood enz.

En net als toen gaan de voetjes van de vloer. Beloofd! Want laten we eerlijk zijn: bij Bill Baker’s Big Band onder de muzikale leiding van Adri van Velsen en bijdragen van zangeressen Tessa Mol en Natascha de Jong is stilzitten (bijna) onmogelijk.

Het zondagochtendconcert is in de het World Forum Theater op zondag 14 januari 2024 om 11.00 uur.

Info:

World Forum Theater, Churchillplein 10, Den Haag.

        Goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Toegangskaarten € 18.00    te bestellen bij:  010- 4225244

www.zondagochtendconcerten.nl  –  www.billbaker.nl

Bron en foto © Stichting Bill Baker’s Big Band