Home Muziek Genomineerden FunX Music Awards bekend: Boef en Zoë Tauran grootste kanshebbers

Genomineerden FunX Music Awards bekend: Boef en Zoë Tauran grootste kanshebbers

© NPO FunX

De genomineerden voor de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland, de FunX Music Awards, zijn bekend. Boef en Zoë Tauran maken op donderdag 25 mei met maar liefst vijf nominaties de meeste kans op een FunX Music Award. Ook Broederliefde is een grote kanshebber met vier nominaties. Het FunX-publiek bepaalt wie er uiteindelijk met de felbegeerde prijzen naar huis gaan. Stemmen kan vanaf nu via FunX.nl/awards.

Op donderdag 25 mei reikt FunX voor de tiende keer de FunX Music Awards uit. Het wordt een feestelijke editie waarbij de muziekscene gevierd wordt. Eerder maakte FunX al bekend dat Boef, Bokoesam en Kleine John & Chavanté optreden. Aan de line-up zijn niemand minder dan Ronnie Flex, Zoë Tauran, Idaly, Katnuf, Jinho 9 en Jeriel toegevoegd.

Genomineerden FunX Music Awards 2023

Het FunX-publiek bepaalt wie er naar huis gaat met een felbegeerde FunX Music Award. Vanaf vandaag kunnen zij stemmen op hun favorieten via FunX.nl/awards. De stembussen sluiten op donderdag 25 mei. Genomineerd in de categorie Artist Of The Year Male en Female zijn:

ARTIST OF THE YEAR MALE

Boef

Broederliefde

Frenna

Idaly

Lijpe

ARTIST OF THE YEAR FEMALE

Dylisa

Numidia

Sigourney K

Yade Lauren

Zoë Tauran Bekijk het complete overzicht op FunX.nl/awards

Nieuw seizoen ‘Van Straat naar Platina’
Speciaal voor de FunX Music Awards verschijnt er een nieuw seizoen van ‘Van Straat naar Platina’. In de driedelige serie blikken verschillende artiesten terug op hun verleden en de weg naar succes. Presentatrice Ouassima Tajmout gaat elke week met een andere artiest in gesprek en bezoekt samen met hen plekken die belangrijk zijn of zijn geweest in hun carrière. De speciale FMA-editie trapt af met de Belgische zanger Katnuf en Amsterdamse rapper en producer Idaly, die beide genomineerd zijn voor een FunX Music Award. Ook gaat Ouassima langs bij de act die al meer dan 10 jaar meegaat in de muziekscene: Gio & Keizer. Met hen bespreekt ze de muziekwereld van de afgelopen 10 jaar, want wat zijn de grote veranderingen en de nieuwste muziektrends van tegenwoordig? ‘Van Straat naar Platina’ is in aanloop naar de FunX Music Awards te zien op het YouTube-kanaal van FunX.

Volg de FunX Music Awards: 10 Years

Wie alvast in de stemming wil komen voor de FunX Music Awards kan op donderdag 25 mei al vanaf 13.00 uur naar FunX luisteren voor een pre-party met Cartiez en Chanel. De middagshow van Nordin en Vonneke komt tussen 16.00 en 19.00 uur live vanuit de AFAS Live, reporter Quincy doet verslag van de laatste voorbereidingen en soundchecks in de zaal. Tussen 19.00 en 24.00 uur ontvangen Youssef en Serginio artiesten, genomineerden en winnaars tijdens de awardshow in de studio. FunX-dj Igmar staat in de zaal voor liveverslag. De FunX Music Awards zijn ook live te volgen via FunX.nl, de FunX-app en de social media

Bron en foto © NPO FunX