Home Nieuws Sport Nieuws PUMA tekent overeenkomst met Formule 1® en wordt de officiële trackside...

[Video] PUMA tekent overeenkomst met Formule 1® en wordt de officiële trackside leverancier

© Puma

Sportbedrijf PUMA en Formule 1® hebben een overeenkomst getekend waardoor PUMA in 2024 de officiële leverancier wordt bij F1-races. Hiermee krijgt PUMA het recht om F1-merkkleding, -schoenen en -accessoires te produceren. PUMA gaat zowel de F1-crew op het circuit uitrusten als spannende lifestyle- en motorsportcollecties ontwerpen voor fans van de snelste sport ter wereld. Het contract omvat exclusieve rechten voor de verkoop van F1-fanwear en fanwear van alle tien teams rond het racecircuit vanaf 2024. 

PUMA heeft een lange en succesvolle geschiedenis in de autosport en heeft sinds de jaren ‘80 brandwerende overalls, raceschoenen en andere hoogwaardige racekleding ontwikkeld voor F1-coureurs, evenals teamkleding, fanwear en lifestylecollecties voor enkele van de meest succesvolle raceteams. Vandaag de dag is PUMA de toonaangevende aanbieder van racekleding en lifestylecollecties in de autosport met partners als Mercedes-AMG Petronas F1, Scuderia Ferrari, Alfa Romeo F1 Team Stake, BMW M Motorsport en Porsche Motorsport. Het partnerschap biedt PUMA de mogelijkheid om haar gevestigde dominantie in de sport te vergroten door een breder publiek aan te spreken en de inspiratie van on-track gear naar off-track fashion te brengen.

© Puma

Arne Freundt, CEO van PUMA – “PUMA is uitgegroeid tot het meest authentieke en geloofwaardige sportmerk in de autosport en heeft de expertise om de beste producten te creëren voor ’s werelds toonaangevende coureurs, raceteams en voor de fans. De invloed van motorsport, en F1 in het bijzonder, op de sport- en streetwear-cultuur is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Ons nieuwe partnerschap met de Formule 1® is een spannende kans om deze mix van motorsport en lifestyle verder te verkennen. PUMA heeft altijd op het snijvlak van sport en mode gezeten en we voelen ons in de perfecte positie om de sportcultuur te vertalen naar relevante streetwear-collecties.”

Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van de Formule 1®- “Naarmate de F1 wereldwijd blijft groeien, bereiken we nieuwe fans via spannende samenwerkingen en zien we dat de sport gebieden van de mainstream cultuur betreedt die we nog niet eerder hebben gezien. PUMA heeft een rijke geschiedenis in de autosport, waardoor ze perfect passen bij Formule 1® en we de sportkleding naar een hoger niveau kunnen tillen voor fans, coureurs, crew in de paddock en alles daartussenin.”

Stichd
Stichd, onderdeel van PUMA SE Group, is het bedrijf dat fanwear onder licentie produceert en zal tijdens raceweekenden exclusief de fanwinkels opereren. Deze winkels zullen officiële F1-producten verkopen, evenals replica teamwear, fanwear en special edition collecties van alle tien teams op de F1-grid en racelegendes.

Nina Nix, CEO van Stichd – “Het verkopen van fanwear tijdens de F1-races is een leuk en uitdagend project omdat de omstandigheden op elk circuit anders zijn, van de hellingen van Zeltweg en Spa tot de stadscentra van Monaco en Baku. Ongeacht waar de race wordt gehouden, zal Stichd een echt meeslepende ervaring voor de fans creëren die veel verder gaat dan de verkoop van fanwear.”

De eerste PUMA x Formule 1®-producten zijn vanaf februari 2024 verkrijgbaar bij PUMA stores wereldwijd en PUMA.com.

Bron en foto © Puma