Home Entertainment Een kleine 100.000 mensen bezoeken Marinedagen 2022

Een kleine 100.000 mensen bezoeken Marinedagen 2022

Den Helder, 08 juni 2022 Generale repetities van de demo's op de marinedagen. Foto: © Ministerie van Defensie

De Marinedagen 2022 zijn geslaagd. Een kijkje op een militaire basis blijft voor velen een bijzondere ervaring. En dat zien we ook in de bezoekersaantallen. Het afgelopen weekend bezochten een kleine 100.000 mensen het evenement op de Marinebasis in Den Helder. Deze editie van de Marinedagen had het thema ‘Workforce of the future’, waar het bezoekende publiek onder andere een inkijkje kreeg in allerlei technologische innovaties. Daarnaast vonden er diverse demonstraties plaats en was een groot aantal schepen opengesteld voor het publiek.

Den Helder, 08 juni 2022 Generale repetities van de demo’s op de marinedagen. Foto: Demo’s

In verband met de oorlog in Oekraïne was gekozen voor een bescheiden opzet. Het evenement vond plaats in een operationele context. Zo kwam vlak voor het evenement het fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën thuis in Den Helder van een enkele maanden durende inzet voor de NAVO. Zr.Ms. Karel Doorman, eveneens op zee voor de NAVO, lag dit weekend ook even binnen. Nu meer dan ooit is het belang van de operationele gereedheid van de Koninklijke Marine duidelijk.

Tijdens de demonstraties van amfibische operaties en drugsbestrijdingsacties kon het bezoekende publiek live getuige zijn van het soort operaties dat de Koninklijke Marine dagelijks wereldwijd uitvoert. Ook voor de jongste doelgroep was van alles te doen. Zo konden in het mariniersdorp jonge kinderen klimmen en klauteren en zich een ware marinier wanen. De Marinedagen zijn zonder problemen en incidenten verlopen.

Den Helder, 9-7-2022 Marinedagen op de Nieuwe Haven in den Helder. Foto: Demonstratie Korps Mariniers

Bron en foto © Ministerie van Defensie

Vorig artikelPREVIEW: Belle Perez vertelt in ‘Tien Om Te Zien: De Zomer Van’ over vriendschap met Kate Ryan: “Voor de media waren wij rivalen”
Volgend artikelEerste trailer Ted & De Magische Smaragd gelanceerd