Home Nieuws Dutch Game Garden onthult eerste sprekers voor INDIGOx 2019

Dutch Game Garden onthult eerste sprekers voor INDIGOx 2019

De eerste drie presentaties voor het gloednieuwe INDIGOx 2019, dat op 28 juni in Utrecht plaatsvindt, zijn bekend gemaakt. De presentaties zijn onderdeel van het xTALKS programma, een inspirerend programma met presentaties van industrieleiders en experts. De eerste drie sprekers die zijn onthuld zijn docent Ard Bonewald, data analist van studio Gamebasics Michiel van Galen en Sjoerd de Jong en Andreas Suika van Epic Games. 

INDIGOx focust meer op de zakelijke kansen binnen de industrie met drie verschillende segmenten. xTALKS, xCONNECT dat matchmaking faciliteert tussen studio’s en uitgevers, en xDISCOVER, dat voorheen de gameshowcase van INDIGO was. 

Het xTALKS programma bestaat in totaal uit zes inspirerende presentaties, waarin de sprekers ingaan op de verschillende thema’s binnen gameontwikkeling, zoals productie, marketing en ondernemerschap. Ard Bonewald, docent gamedesign en productie bij het BUAS (voorheen NHTV), vertelt over goede en slechte productie- en managementmethodes aan de hand van concrete voorbeelden. Michiel van Galen van Gamebasics, de studio achter Online Soccer Manager, laat zien wat het belang is van data en welke data van toegevoegd waarde is ná het lanceren van een game. De derde presentatie is van Sjoerd de Jong en Andreas Suika van Epic Games, bekend van het populaire Fortnite. Zij vertellen hoe de uitgever, studio en Unreal Engine ontwikkelaar, het afgelopen jaar heeft ervaren. Ze hebben een eigen platform gelanceerd om te concurreren met PC-platformgigant Steam en stellen jaarlijks $100 miljoen beschikbaar om ontwikkelaars te ondersteunen. De laatste drie sprekers worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

 keynote_speakers_ard.png
 keynote_speakers_epic.png
 keynote_speakers_michielvangalen.png

Dutch Game Garden geeft bezoekers samen met partner MeetToMatch met xCONNECT, de kans om af te spreken met uitgevers, investeerders, platformbeheerders en ontwikkelaars. Grote namen zoals Epic Games, Deep Silver, Nintendo, CI Games, Oculus hebben zich hier al aan verbonden. 

Meer informatie over INDIGOx is te vinden op: http://indigoshowcase.nl
Complete beschrijvingen van de sprekers zijn te vinden op: https://www.dutchgamegarden.nl/indigo/program/

Vorig artikelAlbum Release Party Kevin op zaterdag 8 juni 2019 in Annabel Rotterdam
Volgend artikelFoto’s Slam koningsdag Alkmaar 27 april 2019 3/3