Home Muziek Charlotte de Witte, Jeff Mills, Richie Hawtin, Fjaak e.v.a. maken 3 &...

Charlotte de Witte, Jeff Mills, Richie Hawtin, Fjaak e.v.a. maken 3 & 4 juni hun opwachting op 909 Festival

© 909 festival

Voor het eerst gedurende twee dagen in Amsterdamse Bos

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni staat het Amsterdamse Bos in het teken van het 909 Festival. Nadat in 2022 het tienjarig jubileum werd gevierd, worden nu voor het eerst twee dagen uitgetrokken voor het festival dat een hommage is aan de Roland TR-909, de iconische drummachine die aan de wieg stond van de house en techno van vandaag. 

In totaal zijn bijna vijftig artiesten vastgelegd voor het eerste weekend van juni. Onder hen onder anderen Charlotte de Witte en Henrik Schwarz (LIVE) die hun debuut maken op 909 Festival. Ook Sama Abdulhadi, Kobosil en Mr. Scruff reizen voor de eerste maal af naar het Amsterdamse Bos. Daar komen ze onder andere pioniers als Jeff Mills, Masters at Work, Speedy & Steve LIVE (Speedy J & Sterac), Sven Väth en Richie Hawtin tegen. 

Tenslotte is er volop ruimte voor aanstormend talent, zowel nationaal als internationaal. Uit eigen land bestijgen onder meer SAMA, Tjade en Vân Anh het podium, terwijl ook de In Zwitserland geboren, maar in Duitsland woonachtige Chlär en de Duitser Marlon Hoffstadt is vastgelegd door 909 Festival. 

Roland TR-909 Rhythm Composer 

De naam van het 909 Festival is ontleend aan de TR-909 Rhythm Composer. Creatieve meesterbreinen zetten halverwege de jaren tachtig de TR-909 anders in dan de ontwerpers voor ogen hadden, wat erin resulteerde dat bassdrums en hi-hats de vierkwartsmaat in de elektronische muziek gingen beheersen. 

909 festival ontwikkelde een digitale versie van de composer. Deze is online beschikbaar op desktop en smartphone (en voor iedereen met een internetverbinding). Bovendien worden kaarten voor 909 Festival weggegeven aan iedereen die laat zien en horen dat hij of zij de analoge versie van de TR-909 Rhythm Composer onder de knie heeft.

ga voor tickets en website naar:

https://909.nl/

Bron en foto © 909 festival