Home Nieuws Sport Nieuws Vincent Janssen zet punt achter interlandcarrière

Vincent Janssen zet punt achter interlandcarrière

© KNVB

Vincent Janssen heeft bij bondscoach Ronald Koeman aangegeven niet langer beschikbaar te zijn voor het Nederlands elftal. Persoonlijke redenen in combinatie met de steeds voller wordende voetbalkalender lagen ten grondslag aan dit besluit.

De aanvaller van Royal Antwerp FC begon zijn interlandloopbaan zeven jaar geleden. Hij debuteerde onder Danny Blind in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (Amsterdam, 25 maart 2016; 2-3). Janssen viel in de 81e minuut in voor Luuk de Jong, die eerder deze maand aangaf ook te stoppen als international.

Janssen (28), die deel uitmaakte van de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar later deze maand, kwam 22 maal uit voor Oranje en was zevenmaal trefzeker. Het leeuwendeel van zijn caps behaalde hij in de jaren 2016 en 2017. Bondscoach Louis van Gaal haalde hem in juni 2022 terug bij Oranjeselectie met het oog op de vier Nations Leagueduels die maand. Janssens laatste speelminuten in het Nederlands elftal dateren van het WK in Qatar. In de laatste groepswedstrijd tegen het gastland kwam hij in de 66e minuut in het veld voor Steven Berghuis. Op dat moment was de eindstand (2-0 in het voordeel van Nederland) al bereikt.

Bron en foto © KNVB