Home Entertainment Bekende liedje it’s a Small World After All weer te horen in...

Bekende liedje it’s a Small World After All weer te horen in Disneyland Paris

© The Walt Disney Company

De ‘vrolijkste cruise die ooit gevaren heeft’ maakt zijn grote comeback. Vandaag heropent de attractie ‘it’s a small world’ in Disneyland Paris en dit wordt gevierd met het bekende liedje dat zeker in je hoofd blijft zitten.

Als een ware ode aan de diverse wereld waarin we leven, is ‘it’s a small world’ al meer dan 30 jaar een van de favoriete attracties van de gasten van Disneyland Paris. Er is speciale aandacht besteed aan het behoud van de magie om ervoor te zorgen dat de attractie vandaag net zo straalt als op de eerste dag.

© The Walt Disney Company

Walt Disney Imagineering Paris heeft samengewerkt met de onderhoudswerkplaats in Disneyland Paris om het unieke artistieke Disney erfgoed van de attractie te behouden. Van het vakmanschap van de poppen, het schilderen van hun gezichten tot het restaureren van alle kostuums en accessoires, een breed scala aan expertise heeft meegewerkt om deze grote taak te voltooien. In totaal zijn meer dan 300 poppen opgefrist en daarnaast ook alle dierenfiguren, de bewegende onderdelen en talloze accesoires. Ook de verlichting in de attractie is gemoderniseerd en de charmante façade aan de buitenkant, oorspronkelijk ontworpen door Imagineering legendes Rolly Crump en Mary Blair voor Disneyland Resort in Californië, is opnieuw geverfd.

Tenslotte zijn er nieuwe poppen in rolstoelen toegevoegd aan verschillende scènes in de attractie. Dit is onderdeel van de focus op diversiteit en inclusiviteit van het bedrijf en sluit aan bij de inspanningen van Disneyland Paris om een bestemming te creëren die voor iedereen inclusief en relevant is.

© The Walt Disney Company

‘it’s a Small World (After All)’ is een tijdloze klassieker en een van de bekendste liedjes aller tijden, geschreven door de met een Academy Award® bekroonde componisten Richard en Robert Sherman. Toen zij werkten aan de film Mary Poppins, vroeg Walt Disney hen om ook een lied te bedenken dat door Audio-Animatronic poppen in verschillende talen kon worden gezongen.

Bron en foto © The Walt Disney Company