Home Nieuws Gaming Nieuws AnimeCon brengt Japanse en westerse popcultuur samen in Rotterdam.

AnimeCon brengt Japanse en westerse popcultuur samen in Rotterdam.

AnimeCon is het festival op het gebied van anime, manga, cosplay en games in Nederland. Na twintig jaar is het festival terug in Rotterdam, waar bezoekers zich kunnen uitleven in een wereld van Japanse en westerse entertainment. Vanaf 14 juni tot en met 16 juni kan men in de Rotterdam Ahoy genieten van shows, demonstraties, lezingen, wedstrijden en concerten.
AnimeCon is het festival waar de bezoeker kennis kan maken met de Japanse popcultuur. Door middel van een programma bestaande uit honderden lezingen evenementen, shows en competities is er voor ieder met interesse voor het verre Oosten een weekend vol belevingen. Zoals de naam doet vermoeden staan anime en manga centraal. Door middel van een uitgebreid videoprogramma, waaronder enkele Nederlandse premières en een flinke ruimte is ingericht voor professionele en amateur tekenaars kan je als fan je hart ophalen.

Maar daar blijft het programma niet bij: bij de foodtrucks kan je kennis maken met verschillende Aziatisch gerechten, die je niet altijd bij de lokale sushitent kunt krijgen. In de game room vind je de nieuwste en retro games om te spelen of om gewoon eens uit te proberen. Natuurlijk staan de welbekende Japanse arcadekasten er ook. Goede avonden kan je niet afsluiten zonder muziek, en daarvoor hebben we concerten met bands uit Japan en DJ’s tijdens het avondprogramma. Headliner is Myth and Roid, bekend voor het maken van opening themes voor een flink aantal anime, zoals Overlord en Saga of Tanya the Evil.

Maar een animeconventie is niet compleet zonder cosplay. En dit is waar AnimeCon zich in onderscheidt. Met drie dagen vol workshops en lezingen, maar ook elke dag grote competities, is dit het cosplay event van het jaar. Tijdens de competities worden de Nederlandse deelnemers gekozen voor internationale wedstrijden, zoals, maar niet alleen, de World Cosplay Summit, de welke worden gezien als de WK en EK in cosplay.
Daarnaast wordt er ook door zeventien verschillende landen van de hele wereld gestreden om de Clara Cow’s Cosplay Cup. De beste deelnemers, die geselecteerd zijn tijdens voorselecties in deze landen, doen mee om de beste kostuums en acts op het podium neer te kunnen zetten en daarmee de cup en een reis naar Japan te winnen.

AnimeCon
14-16 Juni
www.AnimeCon.nl

Vorig artikelNetflix gaat undercover
Volgend artikelFoto’s FC Twente – Jong AZ
Ik ben de eigenaar van Planetzone