Home Nieuws Uitgaan Nieuws Amsterdam Dance Event 2021 gaat officieel van start

Amsterdam Dance Event 2021 gaat officieel van start

Arhief Je Broer © PlanetZone

Vandaag wordt officieel het startschot van ADE 2021 gegeven met het ontsteken van het kunstwerk BAKEN; een lichtpunt van hoop aan de horizon voor de elektronische muzieksector, dat vanaf het dak van de A’DAM Toren over heel Amsterdam zal schijnen tijdens het Amsterdam Dance Event.

Het kunstwerk BAKEN is een samenwerking tussen ADE en kunstenaars Boris Acket en Chris van Meer samen met Lumus Instruments. De installatie is elke avond vanaf 18:45 vanuit de hele stad te zien vanaf de start van het evenement op woensdag 13 oktober tot en met zondag 17 oktober. Het werk staat symbool voor de heropening van de elektronische muzieksector.

ADE Festival

Meer dan 350 Festival en Arts & Culture evenementen zullen deze week overdag plaatsvinden, met hoogtepunten zoals een uniek live concert van Weval en het Metropole Orkest in de Melkweg en de Top 100 DJs Awards in AFAS Live op woensdag, het Nederlands debuut van het Secret Project Festival op het Hembrugterrein, Afrikaanse riddims tijdens Cloud 8 x Ziongate presents Tribes in Paradiso, en nog veel meer.

Het hele festivalprogramma is hier te vinden.

Daarnaast verwelkomt de organisatie dit jaar haar nieuwe Arts & Culture programma, met onder meer een audiovisuele artist residency samenwerking met Nxt Museum en een samenwerkingsproject met Music Moves bestaande uit 11 toegankelijke en inclusieve ADE events, alsmede een pianoconcert van Helena Basilova in kaarslicht, en een breed aanbod aan mindful raving ervaringen.

ADE Business Hangout

Hoewel de zakelijke conferentie van het Amsterdam Dance Event is afgelast, heeft de organisatie een nieuwe ADE Business Hangout geopend voor haar zakelijke bezoekers in Fosbury & Sons, om samen te komen, te netwerken en deel te nemen aan een aantal netwerkevenementen tijdens de ADE week.

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is sinds de start in 1996 uitgegroeid tot het meest toonaangevende en belangrijkste zakelijk platform voor de elektronische muziekindustrie en ’s werelds grootste clubfestival. Het vijfdaagse evenement besteedt naast muziek volop aandacht aan andere kunstdisciplines zoals design, film en fotografie en de laatste technologische en maatschappelijke trends. In 2019 bood ADE meer dan 1000 evenementen, verspreid over bijna 200 locaties, waar 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen op af kwamen. Meer informatie over ADE.

Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event.

Founding partner: Buma

Main partners: Heineken 0.0 | Desperados

Vorig artikelNielson zingt titelsong Captain Nova
Volgend artikelAmazon Prime Video onthult officiële trailer  animatie komedieserie Fairfax