Home Nieuws TV Nieuws Welke BN’ers kennen Nederland het best?

Welke BN’ers kennen Nederland het best?

Hoeveel procent van de Nederlanders weet niet wanneer Koning Willem-Alexander jarig is? Wat geven we uit aan een verjaardagscadeau? En welke vooroordelen denken we dat buitenlanders over ons hebben? Het komt allemaal voorbij in de nieuwe SBS6-panelshow Wie kent Nederland? Onder leiding van Wendy van Dijk nemen elke week twee vaste teams van BN’ers het tegen elkaar op. Ze spelen spellen die gaan over de gewoontes, gedragingen en eigenschappen van de gemiddelde Nederlander – en dus ook over hen! Hun doel is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen. Wie kent Nederland? is vanaf zondag 24 oktober om 21.30 uur te zien op SBS6. 

Elk team bestaat aan het begin van de aflevering uit drie teamleden. De teams kunnen hun team versterken met een mystery guest: het team dat het snelst raadt wie dat is, krijgt die speler in zijn team.

De spellen in de vier spelrondes zijn gevarieerd, grappig en prikkelend. Of de teams nu overleggen over welke BN’er ooit het lijk speelde in Baantjer, of het aantal vrijpartijen dat maandelijks op de Nederlandse werkvloer plaatsvindt: ze krijgen de kans om hun eigen mening, inschatting en en natuurlijk hun eigen persoonlijke belevenissen te laten horen – en dat doen ze dan ook. Het doel van elk spel is om zoveel mogelijk publieksleden te winnen. Dat aantal kan namelijk een voordeel opleveren in de finale!

Wie kent Nederland? is een vrolijke, grappige panelshow, die draait om interessante feitjes, opvallende cijfers en bijzondere weetjes over ons land én de deelnemende BNers. Kortom: de ideale show om op zondagavond mee te spelen vanaf de bank.

Welke BN’ers meespelen, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Wie kent Nederland? wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

Uitzending: vanaf 24 oktober 2021, om 21.30 uur op SBS6 en KIJK.nl. 

Bron en foto © SBS Talpa Network, © William Rutten