Home Nieuws Sport Nieuws Riviera-derby Nice -Marseille volledig ontspoort

[video] Riviera-derby Nice -Marseille volledig ontspoort

De zondag avond wedstrijd in de Franse Ligue 1 tussen Nice en Olympique Marseille is volledig uit de hand gelopen.

Met nog een kwartier te spelen stond Nice met succescoach Galtier met 1-0 voor door een doelpunt van ex ajaxcied Kasper Dolberg.

Marseille speler Payet mocht een hoekschop nemen maar werd opnieuw belaagd met flesjes die Nice supporters naar hem gooide waarna hij zelf twee flesjes terug gooide. Toen vloog de pan helemaal in de vlam doordat supporters uit woede het veld bestormde en diverse Marseille spelers belaagde.

Bij de dugout was ook Marseille-coach Jorge Sampaoli witheet en men moest hem in bedwang houden tussen de andere opstootjes die plaatsvonden.

Uiteindelijk werd er door de Franse voetbalbond besloten dat de wedstrijd uitgespeeld moest worden. De spelers van Nice met Kluivert en Rosario in de basis kwamen het veld weer op.

Olympique Marseille hield voet bij stuk en weigerde door te spelen. Op het moment van de hervatting moest Marseille een hoekschop nemen en aangezien de spelers niet op het veld waren floot de scheidsrechter na anderhalf uur definitief af in het voordeel van Nice met 1-0.

Welke sancties er zullen volgen voor Nice en Marseille wordt binnenkort door de Franse voetbalbond besloten.

Vorig artikel[NEW] Shawn Mendes, Tainy – Summer Of Love
Volgend artikelWelke BN’ers kennen Nederland het best?
Ik ben de eigenaar van Planetzone