Home Nieuws TV Nieuws Wasmachine wisselt hoofden om! In de animatieserie ‘Kop op!’

Wasmachine wisselt hoofden om! In de animatieserie ‘Kop op!’

©VPRO

In de animatieserie Kop op! vinden drie vrienden – Sef, Wesley en Marjolein – een mysterieuze wasmachine die hoofden om kan wisselen. Hierdoor kunnen Sef, Wesley en Marjolein als elkaar door het leven gaan. Zo belanden de vrienden in komische maar ook leerzame situaties. De stemmen van de drie vrienden worden ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse.

Aflevering 1 – Wasmachine

zondag 27 februari, 9.25 uur, VPRO, NPO Zapp

Sef, Wesley en Marjolein vinden een gedumpte wasmachine. Al gauw komen ze erachter dat de wasmachine vreemde krachten bezit; je kunt ermee van hoofd wisselen. Juist wanneer ze elkaars hoofd hebben, worden ze naar huis geroepen voor het eten. Hierdoor zijn ze gedwongen een avond als elkaar door te brengen.

Aflevering 2 – Voetbal

zondag 6 maart, 9.25 uur, VPRO, NPO Zapp

Marjolein wil op voetbal, maar de coach vindt dat voetbal niet voor meisjes is. Marjolein denkt de coach te slim af te zijn en wisselt van hoofd met Sef zodat ze als jongen op voetbal kan. Vlak voor de grote wedstrijd valt haar plan alsnog in het water, maar dit geeft haar de kans om te bewijzen dat meisjes prima kunnen voetballen.

Aflevering 3 – Tandarts

zondag 13 maart, 9.25 uur, VPRO, NPO Zapp

Sef wil niet naar de tandarts. Met een smoes haalt hij Wesley over om van hoofd te wisselen. Er zit voor Wesley niks anders op dan Sefs tandartsbehandeling te ondergaan. Gelukkig wordt de pijn verzacht door het cadeau dat hij van Sefs ouders krijgt als troost. Zoiets duurs had Wesley nooit van zijn eigen vader gekregen. Wesley besluit het cadeau voor Sef verborgen te houden.

Aflevering 4 – Bassie

zondag 20 maart, 9.25 uur, VPRO, NPO Zapp

Sef vindt het moeilijk om voor zichzelf op te komen. En dan wisselt hij per ongeluk van hoofd met een hond. Terwijl Wesley en Marjolein de hond met Sefs hoofd gaan zoeken, moet Sef een dag doorbrengen met diens baasje. Met tegenzin volgt Sef braaf alle commando’s van het baasje op, totdat hij eindelijk leert om van zich af te bijten.

Aflevering 5 – Klusvlog

zondag 27 maart, 9.25 uur, VPRO, NPO Zapp

Terwijl Marjolein met Wesley gewisseld is, besluit ze (als Wesley) ongevraagd zijn saaie klusvlog wat meer jeu te geven door een nieuwe aflevering op te nemen. Wesley is woedend als hij hierachter komt. Als hij, met Marjoleins hoofd, bij de kapper zit, neemt hij wraak.

Aflevering 6 – Whizzkids

zondag 3 april, 9.25 uur, VPRO, NPO Zapp

Wesley is heel slecht in wiskunde dus hij wisselt van hoofd met bolleboos Sef zodat die zijn wiskundecijfers kan opvijzelen. Maar als Wesley vervolgens met Sefs veren gaat pronken, wil Sef niet meer meedoen met het plan. En dat terwijl de juf Wesley net heeft opgegeven voor de Whizzkids competitie.

Over de makers

Job, Joris & Marieke maakten eerder de korte film A Single Life die in 2015 genomineerd werd voor een Oscar en de clip voor het nummer Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel. Kop op! wordt geproduceerd door Viking Film in coproductie met de VPRO. De scenario’s zijn geschreven door Lotte Tabbers en Luuk van Bemmelen, gebaseerd op de ideeën van Job, Joris & Marieke. De serie Kop op! is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NPO-fonds en de Netherlands Production Incentive. 

Kop op!, vanaf 27 februari, elke zondag, 9.25 uur, VPRO, NPO Zapp

bron en foto: ©VPRO