Home Nieuws TV Nieuws Vierde seizoen Dream School in maart van start

Vierde seizoen Dream School in maart van start

Voor de vierde keer openen bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde de deuren van het oude klooster in de bossen bij Hilversum. Hier gaan 14 voortijdig schoolverlaters drie weken lang de confrontatie met zichzelf aan. Een grote stap, niet in de laatste plaats omdat het ritme waar ze mee starten haaks staat op hun huidige ritme.

Lucia en Eric zijn er op uit dat de jongeren hun oude pijnen kunnen loslaten, destructieve overlevingsmechanismes doorbreken en met nieuwe mogelijkheden naar huis gaan. Om dat doel te bereiken gaan ze geen gesprek uit de weg.

En ook de docenten van DREAM SCHOOL komen met die intentie lesgeven; journalist en presentator Hanneke Groenteman, snowboardster Bibian Mentel, officier van justitie Wouter Bos, ‘Worsten van Babel’ Hugo, Jasper en Marius, actrice Melody Klaver, fotograaf Jimmy Nelson, choreograaf Juvat Westendorp, schrijver Philip Huff, politicus Sylvana Simons, oorlogsjournalist Sinan Can, kunstenaar Raquel van Haver, rapper Junte – ’Sticks’- Uiterwijk, koffiemakers ’Heilige Boontjes’, gezond-voedsel-propagandist Rob Baan, verslavingsexpert Maarten Dammers, politicus Klaas Dijkhoff, Oranje Leeuwin Dominique Bloodworth en valkenier Fares Boustanji.

Het zijn allemaal mensen die hun passie over willen brengen en de jongeren perspectief willen bieden. Vaak lukt dat, al is het een hobbelige weg vol triggers van diepgeworteld verdriet, valkuilen van oud gedrag en ontregelende groepsdynamiek. Maar de overwinningen die de jongeren op zichzelf behalen en de stappen die zij, ook na DREAM SCHOOL, zetten richting een zelfgekozen toekomst maken alle moeite, frustratie en soms zelfs wanhoop van zowel de leerlingen zelf als Lucia, Eric en de docenten meer dan waard.