Home Entertainment Vier Earth Day met de Disney Channel Earth Day Challenge

Vier Earth Day met de Disney Channel Earth Day Challenge

© Disney

Op 22 april is het Earth Day, de dag dat we de aarde wereldwijd in het zonnetje zetten en zoveel mogelijk naar buiten gaan om van onze mooie planeet te genieten. In het kader van Earth Day lanceren Disney Channel en ObsIdentify de Disney Channel Earth Day Challenge op de app, ObsIdentify. Identificeer zoveel mogelijk wilde planten en dieren tijdens Earth Day en help mee om de Nederlandse dier- en plantsoorten in kaart te brengen. Op die manier kunnen alle kinderen van Nederland diverse natuurinitiatieven in ons land helpen om nog beter zorg te dragen voor de aarde.

In de aanloop naar Earth Day is Disney Channel al sinds februari actief met de campagne ‘Rad van de Aarde‘. Samen met Disney Channel Earth Day ambassadeur Matheu Hinzen en Partners zoals Nederland Schoon en OERRR van Natuurmonumenten, geeft Disney Channel op de TV zender en online diverse laagdrempelige tips aan kinderen om beter voor de natuur kunnen zorgen.

Iedereen die naar buiten gaat op 22 april tijdens Earth Day kan meedoen aan de Disney Channel Earth Day Challange in Obsidentify. Zo kun je genieten van de aarde op deze speciale dag en direct bijdragen aan de natuur door zoveel mogelijk wilde dieren en planten te registreren. Daarnaast is het voor iedereen een leuke activiteit om op deze manier nog meer te leren over de prachtige wilde bloemen, planten, dieren en paddestoelen die onze mooie aarde rijk is.

Klik hier om direct naar de ObsIdentify app en de Disney Channel Earth Day Challenge te gaan.

© Disney

Disney Channel Earth Day Challenge & ObsIdentify

Dit jaar tijdens Internationale Earth Day, slaat Disney Channel de handen ineen met ObsIdentify. Deze briljante App kan wilde planten en dieren herkennen van een foto. Maak bijvoorbeeld een foto van een plant, insect, vogel of paddestoel. Identificeer de soort met de App en krijg allerlei leuke en relevante informatie over deze soort direct je beeldscherm te zien. Alle bewaarde waarnemingen worden opgeslagen in de natuurdatabank waar onder andere natuurwetenschappers gebruik van maken. Op deze manier leer je over de natuur, maar draag je ook direct bij aan belangrijke informatie over de biodiversiteit. Dus neem je kids, neefjes, nichtjes of vrienden mee naar buiten en ga op ontdekkingstocht!

Over ObsIdentify Herken de natuur in één klik met ObsIdentify. Identificeer wilde planten, dieren en paddenstoelen en upload deze naar de natuurdatabank Waarneming.nl. ObsIdentify is inmiddels al 1,35 miljoen keer gedownload. ObsIdentify is een product van Stichting Observation International, in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center en Natuurpunt.

Rad van de Aarde

Van 1 februari tot 22 april wordt op de zender van Disney Channel meermaals per dag gedraaid aan het ‘Rad van de Aarde’. Dit rad bevat maar liefst zeven missies gebaseerd op de ’52 steps towards a greener city’ van de Europese Commissie. Elke missie laat zien hoe kinderen op een laagdrempelige manier kunnen bijdragen aan het zorgen voor de aarde. Van ‘energie bespaartips tot recycle activiteiten’ en van ‘leren van de natuur’ tot ‘meedoen aan de landelijke opschoondag’. Een aantal missies zijn daarbij gekoppeld aan onze partners zoals Nederland Schoon en OERRR van Natuurmonumenten. Onze Earth Day ambassadeur Matheu Hinzen presenteert als stralende showmaster de diverse missies. In de korte filmpjes motiveert hij kinderen om deze missies in het dagelijks leven thuis, op school en met zoveel mogelijk familieleden of vriendjes toe te passen. Op deze manier probeert Disney Channel op een leuke en positieve manier kinderen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden, omdat ook zij graag hun steentje willen bijdragen aan het zorgen voor de aarde. Tot slot stimuleert Disney Channel met het ‘Rad van de Aarde’ kinderen om nog vaker de natuur op te zoeken en te genieten van onze magische planeet! 

Bron: The Walt Disney Company