Home Nieuws TV Nieuws In het nieuwe seizoen van ‘Nachtdieren’ rijdt Raven ook naar België

[Video] In het nieuwe seizoen van ‘Nachtdieren’ rijdt Raven ook naar België

BNNVARA / Witte Geit

Raven ontrafelt het mysterie van de nacht in Woerden, Gouda, Alphen aan de Rijn, Eindhoven, West-Brabant, Noord-Limburg, Ede-Wageningen, Flevoland, Antwerpen en Brussel.  

Terwijl de meeste mensen in het holst van de nacht op één oor liggen, brandt er bij sommigen nog licht. Wie zijn deze mensen? Waarom zijn ze nog wakker? Kunnen ze niet slapen of willen ze niet slapen? Raven van Dorst zoekt in ‘Nachtdieren’ deze nachtbrakers op voor mooie, bijzondere en ontroerende ontmoetingen. En dat doet die dit vijfde seizoen niet alleen in Nederland, maar ook bij onze zuiderburen. Wie zijn daar nog wakker? ‘Nachtdieren’ is vanaf maandag 13 februari om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.  

Raven: “Het is fijn om even van die boerderij weg te zijn. Lekker het land in, in plaats van het land op. Vroeg de veren in, in plaats van vroeg de veren uit. Het is donker, het is spannend en het verrast me telkens weer. Het is het mysterie van de nacht. ”  

In de eerste aflevering rijdt Raven in de Mustang naar het groene hart van Nederland: Woerden, Gouda en Alphen aan de Rijn. Raven gaat onder andere naar een parenclub waar Grazia en Hans al zo’n zestien jaar komen. Ze houden ervan om de spanning op te zoeken, nieuwe mensen te ontmoeten en als er een klik is een kamer op te zoeken. Zo houden ze hun relatie spannend. Ook ontmoet Raven Jill die elke nacht om 03.00 uur wordt gewekt door het gehuil van geest Bertje. Marith is ’s nachts wakker vanwege clusterhoofdpijn, ook wel zelfmoordhoofdpijn genoemd. Na 30 minuten slaap wordt ze wakker met een aanval, waardoor ze nooit meer dan twee uur per nacht kan slapen. 

Bron en foto © BNNVARA / Witte Geit