Home Nieuws Sport Nieuws Chiel van Koldenhoven nieuwe Formule 1-verslaggever Viaplay

Chiel van Koldenhoven nieuwe Formule 1-verslaggever Viaplay

foto: Bart van der Putten

Vanaf de start van het Formule 1-seizoen 2023 reist Chiel van Koldenhoven (28) de wereld over als de nieuwe verslaggever van Viaplay. In de slipstream van Max Verstappen en Nyck de Vries verzorgt Van Koldenhoven vanuit het hart van het Formule 1-circus de items, interviews en achtergrondverhalen van één van de grootste sporten ter wereld. De eerste race van het jaar wordt van 3 tot en met 5 maart gereden op het Bahrain International Circuit in Sakhir. 


Chiel van Koldenhoven is geen nieuw gezicht in de Formule 1-paddock. Afgelopen jaar bezocht hij namens de NOS al regelmatig de Grands Prix met als persoonlijk hoogtepunt de race in de duinen van Zandvoort. Van Koldenhoven werd in 2021 uitgeroepen tot Sportjournalistiek talent van het jaar en geprezen voor zijn harde werk als jonge verslaggever die alles in de vingers lijkt te hebben. 

Van Koldenhoven kijkt vol verwachting uit naar de eerste race van het seizoen. “Na mooie en leerzame jaren bij de NOS, waar ik verslag heb mogen doen van onder meer Formule 1, het WK voetbal en de Olympische Spelen, kijk ik enorm uit naar dit nieuwe avontuur bij Viaplay. De koningsklasse van de autosport is een fascinerende wereld waarin verschillende belangen een rol spelen en iedereen een eigen verhaal heeft. Ik kan niet wachten om die aan de Nederlandse kijker over te brengen. Zeker met de unieke inbreng van Max Verstappen en Nyck de Vries belooft 2023 een heel speciaal seizoen te worden.”

foto: Bart van der PuttenMarco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland: “We zijn heel blij dat we ons team kunnen versterken met Chiel. Ondanks zijn jonge leeftijd brengt hij veel ervaring mee op het gebied van verslaggeving en journalistiek. Zijn bevlogenheid en passie voor sport sluiten naadloos aan bij onze filosofie. We willen de kijkers trakteren op zoveel mogelijk verhalen vanuit de paddock en vanaf de grid. Na een succesvol debuutseizoen bouwen we verder aan de verbreding van de Formule 1. Het is aan Chiel om zijn verwondering en ervaringen over te brengen aan de fans.”

https://viaplay.com/nl-nl/

Bron en fotyo © Viaplay