Home Nieuws Sport Nieuws Vrouwenvoetbal op Q2 en SBS 9

Vrouwenvoetbal op Q2 en SBS 9

Belgium's Tessa Wullaert and Portugal's Dolores Silva fight for the ball during a soccer game between Belgium's Red Flames and Portugal, Friday 06 April 2018, in Leuven, the fourth out of 8 qualification games for the 2019 World Cup. BELGA PHOTO DAVID CATRY

De Belgische voetbalvrouwen legden tot nu toe een vlekkeloos kwalificatieparcours af. De eerste wedstrijd tegen Kroatië, begin september, eindigde in een verpletterende 6-1-zege. Ook vorige maand tegen Roemenië konden de Red Flames drie punten pakken, al bleef de eindstand van 0-1 onveranderd na een vroeg doelpunt van Laura Deneve, die al in de negende minuut kon scoren. Kunnen de dames vrijdag 8 november opnieuw met scherp schieten tijdens de terugwedstrijd in en tegen Kroatië? Q2 schakelt al in de vooravond, om 17.40, over naar het Kroatische Zaprešić, waar ook Dirk Deferme kampeert voor het wedstrijdcommentaar. Maarten Breckx blijft in zijn vertrouwde studio in Vilvoorde, waar hij met huisanalisten Jan Mulder en Marc Degryse de match onder de loep neemt. De wedstrijd Kroatië-België is ook live te volgen via hln.be en de VTM GO-app.

Dinsdag 12 november volgt meteen de vierde kwalificatiewedstrijd van de Red Flames. Op eigen veld spelen de dames dan tegen Litouwen. Q2 is er vanaf 20.10 live bij. Ook tijdens dit duel zullen Marc Degryse en Jan Mulder in de studio van Maarten Breckx zetelen, Dirk Deferme verzorgt het wedstrijdcommentaar.

Op vrijdag 8 november spelen de Oranje Leeuwinnen een EK kwalificatieduel tegen Turkije. De wedstrijd start om 17.00 uur in het Bornova Stadion in Izmir. Door het vroege tijdstip wordt dit duel eenmalig uitgezonden op SBS9 in plaats van Veronica.

Op dinsdag 12 november spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Slovenië, in het Gelredome in Arnhem. De voorbeschouwing van deze wedstrijd is om 19.30 uur en is zoals gebruikelijk te zien bij Veronica. Om 20.00 uur start het live verslag van de wedstrijd, met commentaar van Wytse van der Groot. De presentatie is deze avond in handen van Hélène Hendriks, analist is Anouk Hoogendijk.

Samenvattingen van de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn terug te zien via Veronicatv.nl

EK 2021 kwalificatie

Jackie Groenen (Manchester United), Kika van Es (Everton) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon) maken hun rentree in de selectie van de Oranje Leeuwinnen voor de EK-kwalificatieduels met Turkije en Slovenië. De Oranje Leeuwinnen spelen voor de kwalificatie van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2021 in Poule A. In deze poule nemen zij het op tegen Rusland, Slovenië, Turkije en Estland. Na vier wedstrijden zijn de Oranje Leeuwinnen nog ongeslagen en staan bovenaan in de poule.  

Foto © Belgaimage

Vorig artikelSeizoen 2 Tom Clancy ‘s Jack Ryan van start op Amazon Prime
Volgend artikelIron Maiden met Legacy of the Beast Tour naar Evenemententerrein Weert op 9 juli
Ik ben de eigenaar van Planetzone