Home TV Nieuws TV NL Videoland werkt aan docuserie over seriemoordenaar Willem van Eijk: ‘Het Beest van Harkstede’

Videoland werkt aan docuserie over seriemoordenaar Willem van Eijk: ‘Het Beest van Harkstede’

Videoland is onlangs begonnen met een productie over de beruchte seriemoordenaar Willem van Eijk, die grote bekendheid kreeg onder de naam het beest van Harkstede. In driedelige true crime docuserie ‘Het Beest van Harkstede’ wordt er ingezoomd op het leven en misdaden van ‘de Nederlandse Jack the Ripper’, die gedurende zijn leven vijf vrouwen gruwelijk ombracht. In de docu ziet de kijker dat er flink wat justitiële fouten zijn gemaakt waardoor de seriemoordenaar lange tijd onverstoord zijn gang kon gaan. In ‘Het Beest van Harkstede’ worden de hoofdrolspelers aan het woord gelaten die Willem goed hebben gekend en/of zijn gruweldaden van dichtbij hebben meegemaakt. Ook zijn er beelden te zien van verhoren met Willem van Eijk die het OM heeft vrijgegeven voor de docu.

Over Willem van EijkWillem van Eijk werd op 13 augustus 1941 geboren en is één van de bekendste Nederlandse seriemoordenaars van de laatste 50 jaar. Hij is twee keer veroordeeld voor in totaal vijf moorden. Na een celstraf voor het vermoorden van twee vrouwen, keerde Willem terug in de samenleving. Hierna vermoorde hij nog eens drie vrouwen. De vijf moorden, middels messteken en verwurging, leverde Willem uiteindelijk de naam het beest van Harkstede op, waarbij het laatste een verwijzing is naar het gelijknamige dorp in Groningen waar Willem op dat moment woonde. Van Eijk stierf in juni 2019 in de gevangenis van Vught.

‘Het Beest van Harkstede’ is geproduceerd door producent VICE Studios en is vanaf 18 december, in z’n geheel, te bekijken bij Videoland

Vorig artikelNieuwe Trading Card Game-uitbreiding , Sun & Moon—Cosmic Eclipse, is vandaag beschikbaar
Volgend artikelNew video: Dua Lipa – ‘Don’t Start Now’
Ik ben de eigenaar van Planetzone