Home Film nieuws Films NL Thom Hoffman, Birgit Schuurman en Barbara Sloesen ook te zien in serie...

Thom Hoffman, Birgit Schuurman en Barbara Sloesen ook te zien in serie Baantjer het Begin

Birgit Schuurman, Thom Hoffman, Barbara Sloesen, Leny Breederveld, Charlotte Vandermeersch en Poal Cairo zijn toegevoegd aan de cast van de nieuwe Videolandserie Baantjer het Begin. Zij versterken de bestaande cast van onder anderen Waldemar Torenstra, Tygo Gernandt, Yannick Jozefzoon, Ruben van der Meer, Robert de Hoog en Jelka van Houten. De serie Baantjer het Begin komt in navolging van de gelijknamige speelfilm (opgedeeld in afl. 1 en 2) en alle acht afleveringen zijn vanaf maandag 30 december te zien bij Videoland. Afleveringen 1 en 2 zijn die avond ook te zien om 20.30 uur bij RTL 4 en daarna wekelijks op zondag om 22.00 uur. 

Thom Hoffman neemt de rol van advocaat Martin Lagemaat voor zijn rekening, ook wel ‘De Makelaar’. Birgit Schuurman speelt Adinda, de barvrouw van ‘Café Surga’, waar de boven- en onderwereld elkaar regelmatig ontmoeten. Barbara Sloesen speelt Julia, de dochter van de net overleden Jan Baakers, oud-politieagent van Bureau Warmoesstraat. Leny Breederveld verzorgt de rol van archivaris. De Vlaamse Charlotte Vandermeersch kruipt in de huid van LaCroix, die de hulp van De Cock inschakelt bij het oplossen van een wapenroof. Poal Cairo speelt Johnny Wormgoor, een zware jongen in de Amsterdamse onderwereld en handlanger van Siem Looder. 

De cast van Baantjer het Begin bestaat verder o.a. uit Waldemar Torenstra (De Cock), Tygo Gernandt (Tonnie Montijn), Yannick Jozefzoon (Andy Ruiter), Robert de Hoog (Siem Looder), Lisa Smit (Pien Montijn), Ruben van der Meer (rechercheur van Kemenade), Horace Cohen (rechercheur Baks), Ryanne van Dorst (Dr. Rusteloos), Jelka van Houten (wachtcommandant Selma), Leny Breederveld (archivaris), Peter Bolhuis (Chef), Bas Keijzer (Goessens), Fedja van Huêt (Bob Donkers) en Loes Luca (Louise Montijn). 

Baantjer het Begin
Amsterdam, 1980. Het is de tijd van grote maatschappelijke verandering. Te midden van de krakersrellen en demonstraties begint de idealistische jonge rechercheur Jurre de Cock op bureau Warmoesstraat. Zijn partner, de rasechte Amsterdammer Tonnie Montijn, maakt hem wegwijs in de stad. Het duo stuit gaandeweg op een criminele samenzwering, die onderdeel blijkt van een groter plan. Dan krijgt De Cock een nieuwe partner toegewezen: Andy Ruiter, overgeplaatst vanuit de Bijlmer. Ondertussen wordt Amsterdam overspoeld door zware wapens en is de politiemacht nog niet opgewassen tegen georganiseerde misdaad. Bureau Warmoesstraat blijkt zo lek als een mandje en het wordt De Cock snel duidelijk dat hij niet iedereen blindelings kan vertrouwen. De criminaliteit is hard, de druk ligt hoog en een verkeerde beslissing is snel gemaakt.

De serie Baantjer het Begin, geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, is geregisseerd door Arne Toonen en Lourens Blok. De serie komt in navolging van de gelijknamige speelfilm, die dit jaar werd bekroond met zowel een Gouden Film als een Gouden Kalf voor Beste Production Design. De castleden Lisa Smit, Loes Luca, Fedja van Huêt en Robert de Hoog werden ook genomineerd voor een Gouden Kalf.

Het scenario is geschreven door Willem Bosch, Reint Schölvinck, Wolter Muller, Carl Joos en Judith Goudsmit, naar een idee van Thijs en Peter Römer. Baantjer het Begin wordt gecoproduceerd door FBO en in België uitgezonden door VTM.  

Baantjer het Begin is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. 

De serie Baantjer het Begin bij RTL 4 en Videoland
RTL 4: Maandag 30 december om 20.30 uur een dubbele aflevering en daarna wekelijks op zondag een aflevering om 22.00 uur
Videoland: Vanaf maandag 30 december in zijn geheel te zien bij Videoland *Eerder werd 5 januari als releasedatum gecommuniceerd, dit is gewijzigd in 30 december