Home TV Nieuws TV NL Immense schade door nep Brood morgen in Opgelicht?!

Immense schade door nep Brood morgen in Opgelicht?!

De baas is trots op elke imitatie,” zegt kunstenaar en muzikant Herman Brood in een uniek tv-fragment, waarop Opgelicht?! de hand wist te leggen. André uit Gelderland denkt daar heel anders over, sinds hij het vermoeden kreeg dat hem een nepschilderij van de Zwolse artiest is verkocht. Hij schakelde Opgelicht?! in en wij brachten het schilderij naar een expert, die André’s bange vermoeden bevestigde. Het schilderij bleek vals.

Maar daar bleef het niet bij. André is een verzamelaar en heeft thuis tientallen doeken van Brood aan de muur hangen. En hij vroeg zich af of hij daar misschien ook mee opgelicht was, hoewel hij van de meeste doeken een certificaat van echtheid had. In Opgelicht?! het onderzoek naar de kunstwerken, dat een bizarre uitkomst had.

Maar Opgelicht?! speurde verder. Want op internet worden nog steeds veel Broodwerken aangeboden, waarvan enkelen, alleen al gezien de gunstige prijs, niet echt kunnen zijn. Opgelicht?! deed zich voor als koper en zo kwamen we in contact met een man die ons schilderijen aan de hand wilden doen, die volgens experts vals zijn! Dat ook de politie daar niet van gediend was, ziet u dinsdag.

Verder het verhaal van een timmerman uit Eindhoven, die op Facebook adverteert. Voor een overkapping of aanbouw moet je bij hem zijn. Maar inmiddels regent het klachten. Hij levert slecht of soms nauwelijks werk terwijl klanten al forse aanbetalingen hebben gedaan. En zijn wisselvallige gedrag, schrikt vele gedupeerden af. Opgelicht?! ging op zoek naar de man die plotseling van adres veranderde en onvindbaar leek.

Opgelicht?!, dinsdagavond om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Bron © Fotocredits: AVROTROS / Nico Kroon