Home TV Nieuws TV NL De ijzersterkste, een ijskoude strijd op het scherpst van de snede

De ijzersterkste, een ijskoude strijd op het scherpst van de snede

Schaatsen zit in ons DNA. Zodra het vriest, heeft iedereen het over de Elfstedentocht. Als onze schaatshelden aantreden, zitten we massaal voor de buis. Ons kleine kikkerlandje is een grootheid in de schaatswereld door de vele schaatshelden die wij rijk zijn. Schaatskampioenen Marianne Timmer en Rintje Ritsma stomen dit najaar twaalf bekende mannen en vrouwen klaar voor een ijskoude strijd in het nieuwe AVROTROS-programma De ijzersterkste. Schaatsheld Jochem Uytdehaage keert terug naar het ijs, maar dit keer als reporter langs de baan. De ijzersterkste, gepresenteerd door Toine van Peperstraten, is vanaf zaterdag 30 november 6 weken lang te zien bij AVROTROS op NPO 1.

De twaalf deelnemers, die op een later moment bekend worden gemaakt, hebben de afgelopen maanden hun uiterste best gedaan om hun conditie op topniveau te krijgen. Zij hebben zich voorbereid op de fysieke en mentale strijd die zij op het ijs moeten gaan leveren. Van de ploegenachtervolging tot het koningsnummer, de 1500 meter. Marianne Timmer en Rintje Ritsma nemen het tegen elkaar op en zetten alles op alles om het beste uit hun team te halen. Zij coachen ieder zes deelnemers en maken daarbij niet alleen gebruik van hun eigen expertise. Topschaatsers van nu, zoals Sjinkie Knegt, Antoinette de Jong, Esmée Visser, Dai Dai Ntab en Kai Verbij en trainers van de KNSB delen hun kennis met de deelnemers.

De ijzersterkste is een buiging naar de sport die Nederland veruit het meeste eremetaal heeft opgeleverd in onze sportgeschiedenis

De ijzersterkste, vanaf zaterdag 30 november om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1