Home TV Nieuws TV NL ‘Bloedprikkers’, vermissing en overval bekende Maastrichtse zakenman in Opsporing Verzocht

‘Bloedprikkers’, vermissing en overval bekende Maastrichtse zakenman in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zoektocht naar de oplichters die inmiddels de ‘bloedprikkers’ worden genoemd. De afgelopen periode zijn op verschillende plekken in Nederland, waaronder Eindhoven, Utrecht en Delft oudere mensen benaderd door nep-verpleegkundigen die hun slachtoffers tijdens en na het bloedprikken bestelen. Een woordvoerder van de politie heeft nieuwe informatie over de groep.

Vermissing
Sinds 20 oktober blijkt een 52-jarige vrouw uit Amsterdam te zijn vermist. Ze is voor het laatst gezien toen ze in de Gustav Mahlerlaan in een auto stapte. Daarna heeft haar familie geen enkel teken van leven meer van haar gehad. De politie vreest voor een misdrijf.

Speciaal Whatsapp-nummer voor filmpjes neersteken 14-jarige
Twee weken geleden werd voor een school in Rotterdam een 14-jarige jongen met een mes in zijn buik gestoken. Er gaan geruchten dat dat is gefilmd. Het is uiterst belangrijk voor het onderzoek dat mensen dat filmpje ook delen met de politie. Met een speciaal Whatsapp-nummer kan dat op een vertrouwelijke manier.

Bekende Limburgse zakenman overvallen
Op zondagochtend 8 juli werd aan de Gaspeldoorn in Maastricht een 74-jarige man overvallen. De in Maastricht zeer bekende ondernemer, hij bezit onder andere hotels, werd door vier mannen ernstig mishandeld en met de dood bedreigd. In de uitzending vertelt het slachtoffer zelf hoe hij bewust besloot dat hij dit wilde overleven en de mannen met een smoes de deur uitkreeg. De politie heeft getuigen, er zijn bewakingsbeelden en meer informatie over de buit.

In de uitzending van Opsporing Verzocht vanavond is er ook aandacht voor de laatste uren van de zondag doodgeschoten Brennan Dalfour (29), de reeks bedreigingen bij een café in Veenendaal en de vermissing van Urvin Brandborg. Hij is al sinds 2004 spoorloos. Er wordt een reconstructie van de periode voor zijn vermissing en interview met zijn dochter en zus getoond. Kijkers kunnen live tijdens de uitzending informatie doorgeven aan de politie via 0800-6070. Afgelopen week ontving de politie onder andere meer dan 80 tips over vijf criminele Schotten die mogelijk hier ondergedoken zijn. Een van hen zou betrokken zijn bij de dood van Martin Kok.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1