Home Nieuws TV Nieuws Teamleden Wie kent Nederland? bekend

Teamleden Wie kent Nederland? bekend

Wie kent Nederland © William Rutten

Najib Amhali, Britt Dekker en Kees Tol nemen het binnenkort op tegen Leonie ter Braak, Leo Alkemade en Rob Kemps in de nieuwe panelshow Wie Kent Nederland?. Onder leiding van Wendy van Dijk moeten de twee teams in vier vrolijke spelrondes inschatten wat de gemiddelde Nederlander denkt, doet en voelt. We leren verbazingwekkende en vaak grappige feiten over ons land en over onszelf. Het doel van de teams is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen. Wie kent Nederland? is vanaf zondag 24 oktober om 21.30 uur te zien op SBS6. 

Teamleden Leo Alkemade, Leonie ter Braak en Rob Kemps © William Rutten

Hoeveel Nederlanders hebben een hekel aan hun schoonmoeder? Welke BN’er roddelt het makkelijkst over een collega? Vouwt of propt de gemiddelde Nederlander zijn wc-papier? Hoe goed kennen we ons eigen land en onszelf eigenlijk? De spellen zijn gevarieerd en prikkelend. Ze nodigen ook uit tot enige zelfreflectie, want wat vinden de teamleden zélf van de stelling of de vraag?

Alle leden van de twee teams krijgen ruimschoots de tijd om hun eigen mening, inschatting en natuurlijk hun persoonlijke belevenissen te laten horen – en dat doen ze dan ook. Luid en duidelijk. In Wie Kent Nederland? is veel interessants over onszelf te leren, maar er is vooral veel te lachen – en daar houdt de gemiddelde Nederlander tenslotte ook erg van.

Teamleden Najib Amhali, Britt Dekker en Kees Tol © William Rutten

Wie kent Nederland? wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. 

Uitzending: vanaf 24 oktober wekelijks, na de De Dating Quiz, om 21.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl. 

Bron: SBS6 Foto © William Rutten