Home Nieuws TV Nieuws Opsporing Verzocht: Ravage na mislukte plofkraak Westervoort

Opsporing Verzocht: Ravage na mislukte plofkraak Westervoort

© Elvin Boer

Bij een plofkraak in de nacht van afgelopen zondag op maandag hebben drie daders een geldautomaat naast de Jumbo aan de Broeklanden in Westervoort opgeblazen. Ondanks de forse schade zijn de drie er zonder buit vandoor gegaan, vermoedelijk op een scooter. Mogelijk zijn ze door de kracht van de explosies gewond geraakt. In de uitzending beelden van de zware explosies en de eerste vragen over de daders. Verder roept de politie iedereen met camerabeelden uit de omgeving van de geldautomaat op om deze door te sturen.

Raadsels rond bewusteloze vrouw Roosendaal
De politie is dringend op zoek naar de man die in Roosendaal een 34-jarige vrouw vanuit het niets bewusteloos sloeg. Na een avondje uit met een vriendin reed de vrouw op weg naar huis over de Espenberg waar ze plotseling een harde klap kreeg. Ze kan zich niet herinneren wat er daarna met haar is gebeurd. In de zomer van 2019 gebeurde een andere vrouw iets soortgelijks, op nagenoeg dezelfde plek, mogelijk door diezelfde man. Om een beter signalement van de dader te krijgen, roept de politie ook andere vrouwen op die iets soortgelijks hebben meegemaakt in Roosendaal om zich te melden. In de uitzending vertelt het 34-jarige slachtoffer haar verhaal en worden beelden getoond van een aantal belangrijke getuigen.

Ramkrakers Jumbo Haarlem in beeld
De politie maakt in Opsporing Verzocht de beelden openbaar van een ramkraak bij de Jumbo aan de Engelenburg in Haarlem. Een medewerkster kon ternauwernood opzij springen toen een bestelbus op 4 april in volle vaart de winkelpui ramde. Er zijn sterke aanwijzingen dat de twee daders ook verantwoordelijk zijn voor de overval op de Jumbo aan de Winkelwaard in Alkmaar van 20 mei. Ook die beelden worden getoond, net als een filmpje van een getuige waarop de stemmen van de daders te horen zijn. Afgelopen week werd in deze zaak al een 51-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval in Alkmaar, maar lijkt niet op de mannen die op bewakingsbeelden te zien is. In de uitzending meer sporen naar de daders en hun knullige manier van wegvluchten.

Verder: de eerste vragen en beelden rond een zware explosie in Hoorn, afgelopen nacht. En een oproep rond de vuurwerkbom die dit weekend ontplofte bij het huis van de burgemeester van Woensdrecht in Hoogerheide.

Opsporing Verzocht is vanavond om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Bron © AvroTros  Foto: Elvin Boer

Vorig artikelOpgelicht?!: RDW-keuring schiet tekort
Volgend artikelMissie 538 update: platform voor eigen initiatieven, aangepaste programmering en podcastserie
Ik ben de eigenaar van Planetzone