Home Nieuws TV Nieuws Opsporing Verzocht eerder en in nieuw decor te zien

Opsporing Verzocht eerder en in nieuw decor te zien

0
Opsporing Verzocht eerder en in nieuw decor te zien
© Elvin Boer

Een nieuw decor, een nieuw logo en een vervroegd uitzendtijdstip. Anniko van Santen presenteert Opsporing Verzocht vanaf 8 februari om 20.30 uur op NPO 1 in een nieuw jasje. 

‘’We hebben een vernieuwd decor met nog meer visuele hulpmiddelen. Op deze manier, met meer schermen om een combinatie van sporen te laten zien, hopen we politie en justitie nog beter te kunnen helpen met tips van kijkers’’, zo zegt Anniko.  ‘’We zijn een programma van actie en handelen en hopen dat kijkers op dit tijdstip nog actiever zijn met het doorgeven van tips.  Zo kunnen onze kijkers nog beter een een belangrijke bijdrage leveren aan het opsporen van bijvoorbeeld verdachten. Het vaste belteam van de politie zit ook weer als vanouds in de studio om alle tips zorgvuldig aan te nemen’’.

In 2020 werden bij bijna de helft van de zaken die in het programma zijn behandeld verdachten aangehouden, mede door tips van kijkers. Het aanhoudingspercentage bedroeg in 2020 48,7 procent. Het algemene ophelderingspercentage van de politie schommelt al jarenlang rond de 26 procent.  

Vanaf 22 februari, na de Olympische Spelen, worden de uitzendingen van Opsporing Verzocht met tien minuten verlengd naar veertig minuten.

Opsporing Verzocht bestaat aan het van eind dit jaar maar liefst 40 jaar. Wekelijks bereikt het programma meer dan 1 miljoen kijkers.


  Opsporing Verzocht, dinsdag 8 februari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Bron en foto © AvroTros