Home Nieuws TV Nieuws Onze Straat II: Derde aflevering Het Meisje Dat Vervloekt Was

Onze Straat II: Derde aflevering Het Meisje Dat Vervloekt Was

Het Meisje Dat Vervloekt Was © Millstreet Films

Met o.a. Sinem Kavus, Victor Ijdens, Frieda Barnhard en Ilker Dilikaya

Gizem weet niet wat ze met haar leven wil, ze ligt vooral op de bank te blowen en haar buren te bespieden vanuit het raam. Haar familie denkt dat ze vervloekt is, zelf vindt ze het allemaal wel meevallen. Wanneer haar buurjongen plotseling verdwijnt komt ze in actie en start een vreemde zoektocht vol mysterie. 

HET MEISJE DAT VERVLOEKT WAS van regisseur Zara Dwinger is de derde aflevering van Onze Straat II. Sinem Kavus speelt de hoofdrol als Gizem en het scenario is eveneens van de hand van Zara Dwinger. Deze aflevering is geproduceerd door Studio Ruba. HET MEISJE DAT VERVLOEKT WAS bevat de psychedelische muziek van de voor een Grammy genomineerde Amsterdamse band Altin Gün.

Onze Straat II bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, elk gerealiseerd door een veelbelovend team bestaande uit regisseur, scenarist en producent. De verhalen staan op zichzelf maar hebben twee dingen gemeen: ze starten allemaal in dezelfde straat en in elke film speelt dezelfde koerier een rol. Onze Straat II is vanaf donderdag 7 oktober wekelijks te zien om 22.40 uur op NPO 3. Op 26 september gaan de titels in première op het Nederlands Film Festival.

Over HET MEISJE DAT VERVLOEKT WAS
De Turks-Nederlandse twinager Gizem spendeert haar dagen blowend op de bank, waar ze haar buren bespiedt door een verrekijkertje. Ze doet niks met haar leven, iets wat ze zo snel mogelijk probeert te vergeten door de Amnesia die ze constant rookt. Volgens haar familie kan het niet anders dan dat ze vervloekt is. Misschien is ze dat ook wel, maar Gizem wil er niks van weten. En daar gaat de amulet die haar moeder haar opdringt ter bescherming niks tegen doen. 

Wanneer Gizem na een zelfdestructieve nacht door haar buurjongen van straat wordt geraapt, spendeert ze een brakke ochtend met hem. Als ze haar roes heeft uitgeslapen en zijn jas die ze had ondergekotst wil teruggeven, blijkt de jongen ineens spoorloos verdwenen. Gizem kan het niet loslaten en moet haar comfortabele rookwolk verlaten om hem te vinden. Als een ware detective raakt ze verstrikt in een vreemde zoektocht vol inbrekers, mysterieuze clues, een zwarte kat en comfortabele matrassen. Haar leven begint steeds meer op een film te lijken. 

HET MEISJE DAT VERVLOEKT WAS is een gestileerde, tragikomische neo-noir over outsiders, familie, en de wens om te verdwijnen. 

Regisseur Zara Dwinger over HET MEISJE DAT VERVLOEKT WAS: “Deze film is ontstaan toen hoofdrolspeelster Sinem Kavus naar mij toe kwam met iets bijzonders wat zij zelf had meegemaakt: in een periode waarin haar leven stil lag, vond ze een afscheidsbrief en ging ze op zoek naar de schrijver ervan. Geïnspireerd hierdoor ben ik gaan schrijven, en daar is uiteindelijk het scenario voor een komische neo-noir uitgekomen. Ik werd eigenlijk vooral geïnspireerd door Sinem zelf; door haar zag ik de potentie voor een onbeholpen, maar iconisch meisje voor me. Ik vond het heel interessant om een keer andersom te beginnen: eerst de actrice, dan het verhaal. De kans om een vrouwelijke antiheld neer te zetten zoals ik zelf nog nooit gezien had: een Turks-Nederlands blowend meisje dat zich grillig en met grove gebaren door het leven beweegt. Gizem is lomp, grappig en schaamteloos. Het soort meisje wie ik persoonlijk vaker op televisie terug zou willen zien.”

28 oktober – OTHALA | Regie & scenario: Yim Brakel
4 november – SAVE IT | Regie & scenario: Amira Duynhouwer
11 november – HEARTBEATS | Regie & Scenario: Vincent Tilanus

Na uitzending is elke aflevering van Onze Straat II te zien op NPO Start, of vanaf 7 oktober in één keer te bingen op NPOplus.

Onze Straat is hét talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de Centraal en One Night Stand-films en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

Deze editie van Onze Straat is de afsluiting van het gezamenlijke talententraject van de omroepen

Bron en foto © Herrie.com / Millstreet Films