Home Nieuws TV Nieuws Meer zendtijd voor NOS Journaal Regio

Meer zendtijd voor NOS Journaal Regio

© NOS

Het NOS Journaal Regio, met nieuws van de regionale omroepen dat landelijk relevant is, krijgt er met ingang van vandaag 2 minuten zendtijd bij. De lengte wordt 9 minuten. Daarmee ontstaat extra ruimte voor verdieping van het nieuws, zo is besloten door de NPO, in samenspraak met vertegenwoordigers van de NOS en de regionale omroepen.

Het NOS Journaal Regio wordt gemaakt in hechte samenwerking tussen de NOS en de dertien regionale omroepen. Het wil nieuwsverhalen uit de regio brengen die herkenbaar en relevant zijn voor kijkers in het hele land. Het NOS Journaal Regio opent op NPO 2 een twee uur durend blok van programma’s met een regionaal karakter: NPO Regio.

Met de twee extra minuten wordt het mogelijk om bij grote nieuwsverhalen meer de diepte in te kunnen. “Niet alleen sec de feiten, maar ook de impact”, zegt Matthijs Nieuwenhuis, chef van Bureau Regio, de op de NOS Nieuwsvloer gevestigde regionale redactie. “Neem de opgesloten kinderen in het Drentse Ruinerwold of de windhoos in het Utrechtse Leersum. Voortaan kunnen we langer stilstaan bij de gevolgen van zo’n gebeurtenis op de directe omgeving, op de omwonenden. Er ontstaat dus – naast de nieuwsverslaggeving – ruimte voor verdiepende reportages.”

Meer kijkers

Het NOS Journaal Regio bestaat in januari op de kop af één jaar. In die periode is het gemiddelde aantal kijkers in dit tijdslot gestegen van 147.000 naar 223.000 kijkers. Het programma trekt kijkers uit het hele land. Het marktaandeel ging van 4,3 naar 7,0 procent. In Gelderland en Overijssel is het marktaandeel gestegen naar 8,5 procent.

NOS Journaal Regio

Maandag t/m vrijdag, 18.15-18.24 uur, NPO 2

Vorig artikelTalpa Network biedt podium aan vier gouden podcastideeën
Volgend artikelNieuwe LG TV’S herdefiniëren kijk- en gebruikerservaring met ongeëvenaarde functies en technologieën
Ik ben de eigenaar van Planetzone