Home Nieuws Gadgets & Electronica Nieuwe LG TV’S herdefiniëren kijk- en gebruikerservaring met ongeëvenaarde functies en technologieën

Nieuwe LG TV’S herdefiniëren kijk- en gebruikerservaring met ongeëvenaarde functies en technologieën

© LG Electronics

LG Electronics (LG) onthulde vandaag haar meest geavanceerde TV line-up tot nu toe. Met als hoogtepunt de 2022 OLED TV’s. De TV’s hebben krachtige beeldverwerkingstechnologieën en een verbeterd webOS met nog meer slimme functies en diensten. LG’s nieuwste modellen verbeteren hiermee de kijk- en gebruikerservaring als nooit tevoren.

LG OLED
LG OLED TV is al negen jaar lang marktleider op de wereldwijde premium TV-markt en acht jaar op rij onderscheiden met een CES Innovation Award. OLED TV’s van LG hebben het premium TV-segment hervormd en zijn nu de eerste keuze voor miljoenen consumenten wereldwijd.1 OLED TV’s maken gebruik van zelfoplichtende pixels die individueel kunnen worden in- en uitgeschakeld om perfect zwart, natuurlijke kleuren en oneindig contrast te leveren. OLED is dunner en lichter dan elke andere display technologie zonder achtergrondverlichting, waardoor ongekende vormen kunnen worden gecreëerd, zoals buigbare en oprolbare tv’s.

Met LG’s geavanceerde OLED-paneel zijn de nieuwe modellen uit de G2-serie een klasse apart. De OLED evo technologie in zowel de G2 en C2 series levert een hogere helderheid voor ultra-realistische beelden en detail. Aangedreven door LG’s nieuwe α (Alpha) 9 Gen 5 intelligente processor, 2 stelt de Brightness BoosterTM technologie van LG G2-serie TV’s in staat om nog meer helderheid te leveren door verbeterde warmteafvoer en een geavanceerd algoritme.3

LG’s 2022 G2-serie introduceert een nieuw 83-inch model en ’s werelds eerste 97-inch OLED-model als aanvulling op de 55-, 65- en 77-inch TV’s die al in de line-up zitten. De LG G2-serie levert een verfijnd design met een flush-to-the-wall Gallery Design. LG’s C2-serie biedt de meest diverse selectie schermformaten met in totaal zes voor 2022: ’s werelds eerste 42-inch OLED TV, ideaal voor console- en PC-gaming, als aanvulling op de 48, 55, 65, 77, 83 inch TV’s. Deze OLED TV-serie heeft dunnere randen voor een meeslepende kijkervaring en geeft de TV een slanker design.

Sneller en slimmer
In de meeste nieuwe LG TV-modellen maakt de α 9 Gen 5 gebruik van deep learning om de upscaling-prestaties te verbeteren en beelden een driedimensionale kwaliteit te geven door elementen op de voorgrond en op de achtergrond beter van elkaar te onderscheiden. De α 9 Gen 5 breidt ook de mogelijkheden van LG’s AI Sound Pro-functie uit om kijkers levensechte audio te bieden; doordat de ingebouwde luidsprekers van de TV’s virtueel 7.1.2 surroundgeluid kunnen produceren.

Geüpgradede UX
De nieuwste versie van LG’s innovatieve Smart TV-platform levert een optimale gebruikerservaring op LG’s nieuwe TV’s door gebruiksgemak en eenvoudige ontdekking van content te bieden. webOS 22 introduceert persoonlijke profielen zodat gebruikers kunnen genieten van een gepersonaliseerde kijkervaring. Onder elk profiel kunnen gebruikers snelle toegang tot hun favoriete streamingdiensten instellen, aanbevelingen op maat krijgen op basis van hun kijkgeschiedenis en realtime alerts ontvangen om op de hoogte te blijven van favoriete sportteams. Aanmelden bij profielen kan zowel via de TV-browser als via een smartphone met NFC Magic Tap.

NFC Magic Tap kan ook worden gebruikt om het scherm van een mobiel apparaat te spiegelen naar een LG TV.4 Kijkers kunnen ook content spiegelen in huis van de ene TV naar de andere met behulp van Room To Room Share. Hiermee wordt kabel- of satellietcontent via WiFi op een andere TV bekeken zonder een extra set-top-box.5 Ook nieuw voor 2022, Always Ready verandert een LG TV in een media display wanneer deze niet in gebruik is. Gemakkelijk in te stellen in het SETTINGS menu. Always Ready wordt geactiveerd met een druk op de aan/uit-knop op de LG Remote om het scherm te transformeren in een digitaal canvas voor het tonen van kunstwerken, het bijhouden van de tijd of het afspelen van muziek.6

Bovendien kunnen LG’s 2022 TV’s door de upgrade van ThinQ AI echte smart home hubs worden. ThinQ biedt voice control en compatibiliteit met andere ThinQ-apparaten. En biedt nu ook ondersteuning voor Matter, een nieuwe industriestandaard voor een veiliger en naadloos verbonden smart home, waardoor LG TV’s als controller voor connected apparaten kunnen fungeren.7

© LG Electronics

Uitstekende beeldkwaliteit
LG OLED TV’s, erkend door consumenten, tech experts en de grootste namen in de filmindustrie, blijven de lat voor beeldkwaliteit hoger leggen. De panelen in de 2022 OLED lineups zijn gecertificeerd door het wereldwijde testbureau Intertek voor 100% kleurechtheid en 100% kleurvolume. LG OLED TV’s zijn uniek in hun vermogen om de kleuren in de originele broncontent te evenaren en alle kleuren accuraat weer te geven, ongeacht hoe helder of donker de beelden zijn.8 Alle 2022 LG OLED’s zijn flikkervrij gecertificeerd door zowel TÜV Rheinland als Underwriters Laboratories, en verblindingsvrij door UL. LG’s OLED-panelen zijn ook erkend door TÜV Rheinland voor hun lage blauwlichtprestaties en zijn de eerste ter wereld die voldoen aan de lage blauwlichtemissie-eis van Eyesafe, een in de VS gevestigde agency voor gezondheidsnormen. LG TV’s bieden gemak voor zowel makers als voor consumenten om films te kijken op de manier waarop makers het bedoeld hebben. LG bood in 2021 als eerste auto switching mode naar Filmmaker mode aan bij het bekijken van Amazon Prime Video content.

Ongeëvenaard in gaming
LG OLED heeft in de loop der jaren veel gamingprimeurs geclaimd: de eerste OLED TV die NVIDIA G-SYNC® Compatible ondersteunt en de eerste 8K OLED TV die 8K gaming demonstreert met NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Series graphics cards. Met een responstijd van 1 milliseconde, lage input lag en tot vier HDMI-poorten die meerdere HDMI 2.1-functies ondersteunen, is het geen verrassing dat LG OLED de ideale keuze is voor console- en PC-gamingfans. En met ondersteuning voor NVIDIA GeForce NOW en Google Stadia-cloudgamingplatforms kunnen gamers optimaal genieten door gewoon een compatibele controller aan te sluiten.

Nieuw voor 2022 is dat LG-klanten gemakkelijk gamespecifieke features en display presets kunnen selecteren en switchen vanuit het Game Optimizer-menu van de TV. Het Game Optimizer-menu biedt snelle toegang tot de nieuwe Dark Room Mode, die de schermhelderheid aanpast voor een betere game-ervaring in het donker. Instellingen voor G-SYNC® Compatible, FreeSync™ Premium en variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) zijn eenvoudig toegankelijk via Game Optimizer. Bovendien is er een nieuwe sportmodus toegevoegd aan presets voor first-person shooter-, role-playing- en real-time strategiespellen, die meer details leveren voor een realistische game-ervaring.

LG QNED MINI LED
Als bewijs van haar leiderschap op het gebied van LCD TV’s, onthult LG ook een uitgebreide QNED TV line-up voor 2022. Met LG’s eigen Quantum Dot NanoCell-technologie, biedt de nieuwe line-up natuurgetrouwe kleurweergave met 100 procent kleurvolume. LG QNED Mini LED TV geeft nauwkeurige kleuren weer in de helderste en donkerste gebieden van een scène. Bovendien zorgt LG’s precision Dimming Technology voor geweldig contrast. Alle modellen vanaf de QNED90 Series zijn gecertificeerd voor 100% kleurconsistentie, zodat kijkers elke keer hetzelfde, hoge kwaliteit beeld zien, zelfs vanuit verschillende perspectieven.9

Interactieve ervaring
In 2022 herdefinieert LG de rol van TV met de toevoeging van nieuwe diensten die persoonlijke en interactieve ervaringen in huis bieden.

LIVENow – De bekroonde LIVENow app biedt toegang tot online live concerten, shows, sport en andere premium live evenementen waar gebruikers actief aan kunnen deelnemen en naar kunnen kijken. Met LIVENow, wordt LG TV een toegangspoort tot nieuwe virtuele ervaringen, en biedt de mogelijkheid om te genieten van concerten met vrienden en familie en met fans over de hele wereld.

1M HomeDance – Voor degenen die willen dansen als hun favoriete celebrities, presenteert LG TV de 1M HomeDance app. Gecreëerd in samenwerking met 1MILLION Dance Studio, een van K-Pop’s meest populaire choreografie teams. De app biedt een brede selectie van tutorials om gebruikers te helpen bij hun dansmoves. Gebruikers kunnen hun moves bekijken met de Camera Mode terwijl ze dansen met de professionele choreografen van 1MILLION, of een pauze nemen en hun favoriete dansclips bekijken.

LG Fitness – LG introduceert ook haar allereerste health platform, LG Fitness, om gebruikers thuis te helpen met een gezondere levensstijl. Gebruikers kunnen hun ideale workout-plan vinden op basis van de aanbevelingen van het systeem of hun eigen plan samenstellen door te kiezen uit vele opties zoals snelle HIIT, full-body stretching of meditatie onder begeleiding. Ook kunnen gebruikers hun activiteit en vooruitgang bijhouden via de app.

Bron en foto © LG Electronics

Vorig artikelMeer zendtijd voor NOS Journaal Regio
Volgend artikelRadio Veronica komt met nieuwe ochtend- én middagshow
Ik ben de eigenaar van Planetzone