Home Nieuws Jongeren Knaldrang – nu online te zien

Knaldrang – nu online te zien

Tim den Besten © Sophie Saddington

In de nieuwe YouTube-zomerserie Knaldrang onderzoekt Tim den Besten na twee corona-rampjaren het belang van feesten. Want wat er op het eerste gezicht oeverloos plat uitziet, is voor een heleboel mensen van onschatbare waarde. In de eerste aflevering gaat Tim op pad met punker Max. Hij neemt Tim mee naar zijn lievelingsplek, Het Slachthuis in Haarlem. 

Aflevering 1: Max (vrijdag 5 augustus)

Rammen, springen, een zestal kleddernatte oksels in je gezicht en een onbedoelde stomp in je maag – volgens Max Vet (23) een korte omschrijving van de hemel. Uitgaan, en dan vooral moshpitten op punkfeesten, is voor Max een heerlijke uitlaatklep: ‘Het moet zo energiek mogelijk zijn, zodat ik daarna helemaal kapot ben.’ Die energie kon hij tijdens de pandemie niet kwijt, dus begon hij zijn band: The Covids. We volgen Max naar zijn lievelingsplek Het Slachthuis in Haarlem, waar onder andere de band De Asbestboys optreedt. Is rammen in een moshpit ook een uitlaatklep voor Tim, of is observeren vanaf de zijkant toch meer zijn ding?

Aflevering 2: Zakiya (vrijdag 12 augustus)

In de tweede aflevering gaat Tim den Besten op pad met Zakiya Cairo (23). Zakiya heeft de tijd van haar leven als ze op feestjes is. Ze heeft een voorliefde voor Kawina-en Afrobeatfeesten, want daar wordt ze tenminste niet aangestaard om het feit dat ze lang en donker is, maar kan ze helemaal zichzelf zijn. Ze luistert naar Kawina tunes, dat doet echt iets met haar lichaam en geest: even ontsnappen, zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen.

Aflevering 3: Suzanne (vrijdag 19 augustus)

Tim gaat met de 38-jarige Suzanne Olsthoorn op pad. Suzanne heeft lang gewacht met moeder worden. Ze was doodsbang dat ze, met kind, de partybloemen niet meer buiten zou kunnen zetten, en dus een deel van zichzelf zou verliezen. Totdat haar moeder zei: ‘Je hebt mensen die festivals en feestjes zien als een fase, om zichzelf te ontdekken, maar bij jou is het een levensstijl, fundamenteel voor jouw geluk.’ Suzanne feest en probeert, samen met haar partner, kickass-ouder te zijn voor hun zoontje van drie. 

Over Tim den Besten

Tim den Besten (1987) is presentator, programmamaker en schrijver. Hij presenteerde onder andere de VPRO-programma’s Gay K, Tims ^ tent, De outsiders, 100 dagen voor de klas en 100 dagen in je hoofd . Hij was recentelijk te zien in de documentaire Van de andere kant

Knaldrang (10 min) is vanaf nu elke vrijdag te zien bij VPRO op NPO3.nl en YouTube

totaal aantal afleveringen: 6

vpro.nl/knaldrang

#knaldrang

Bron; VPRO Foto © Sophie Saddington

Vorig artikel[Video] Welke B&B-uitbaters vinden een lief? De liefdesknopen worden doorgehakt in ‘B&B Zoekt Lief’
Volgend artikel105-jarige Rotterdamse driemaster ‘Oosterschelde’ wint internationale zeilrace
Ik ben de eigenaar van Planetzone