Home Nieuws Sport Nieuws 105-jarige Rotterdamse driemaster ‘Oosterschelde’ wint internationale zeilrace

105-jarige Rotterdamse driemaster ‘Oosterschelde’ wint internationale zeilrace

© Reederij Oosterschelde

De historische driemaster ‘Oosterschelde’ finisht als eerste in de Tall Ships Race van Antwerpen naar Aalborg in Denemarken.

Zeilend monument

De ‘Oosterschelde’ is het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland. De voormalige vrachtschoener werd van 1988 – 1992 museaal gerestaureerd en vaart sindsdien over de hele wereld. Het schip heeft meer dan 50 landen bezocht, is tweemaal de wereld rondgezeild en heeft expedities gemaakt naar Antarctica en Spitsbergen.

Meezeilen

Iedereen die wil kan meezeilen met de ‘Oosterschelde’. Meezeilen betekent dat u deel uitmaakt van de bemanning. U wordt aangemoedigd om te sturen, zeilen te zetten, te helpen met manoeuvreren, navigeren, de zeilen opdoeken, in de mast klimmen en nog veel meer. Tijdens deze race waren 24 jongeren aan boord uit België en Denemarken.

The Tall Ships Races

De zeilraces worden georganiseerd door Sail Training International. De doelstelling is om jongeren kennis te laten maken met het zeezeilen op grote schepen en om zo internationale contacten te bevorderen. Behalve door het verblijf op zee en de crew exchange programma’s, gebeurt dit tijdens de festivals die rond deze zeilrace worden georganiseerd. In juli waren de schepen te bewonderen in Harlingen.

Een nieuwe avontuur In 2023 onderneemt de ‘Oosterschelde’ een nieuwe wereldreis, met een uniek klimaat- en natuurinitiatief. In het project Darwin200 zeilt het traditionele zeilschip de route die Charles Darwin twee eeuwen geleden maakte. Onderweg verrichten jonge wetenschappers onderzoeken en zijn er tal van activiteiten om de passie voor de natuur te stimuleren en de natuurbeschermers van de toekomst te ondersteunen.

Bron en foto © Reederij Oosterschelde

Vorig artikelKnaldrang – nu online te zien
Volgend artikelThorn de Vries winnaar AVROTROS Pride Award 2022