Home Nieuws TV Nieuws In ‘Bij ons op het kamp’ krijgt de kijker een uniek kijkje...

In ‘Bij ons op het kamp’ krijgt de kijker een uniek kijkje in de bijzondere wereld van de woonwagenbewoners

In het nieuwe RTL 5-programma ‘Bij ons op het kamp’ wordt de kijker meegenomen in de trotse gemeenschap van woonwagenbewoners. We zien wat deze bruisende en mysterieuze cultuur zo bijzonder en eigenzinnig maakt. ‘Bij ons op het kamp’ is vanaf 31 augustus 8 weken lang, iedere maandagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Nederland telt ongeveer 35 duizend mensen die in een woonwagen wonen, verdeeld over ruim elfhonderd kampen. Die kampen worden met een scheef oog bekeken. Want wie zijn die vreemden achter die grote muren en hekken van het kamp? Waarom zijn ze zo gesloten? Wat doen die mensen daar de hele dag? De overheid ziet de kampen liever verdwijnen en daardoor wordt het voor woonwagenbewoners steeds moeilijker om een staplek te krijgen. En zo dreigt een bijzondere familiecultuur verloren te gaan.

Zo maken we in de eerste aflevering onder andere kennis met woonwagenbewoner Mario die zijn succesvolle dj-carrière per direct liet vallen toen hij hoorde dat zijn oma ziek was. Oma heeft maar liefst 109 klein -en achterkleinkinderen maar de band met Mario is heel speciaal. Mario woont nu in een piepkleine caravan op het miniatuurkampje van oma in Utrecht om voor haar te zorgen. De gemeente weigert namelijk een vergunning af te geven voor een staplek.

Ook leren we de opkomende rapartiest Piet junior kennen, die in zijn raps graag de stereotypen van het woonwagenkamp op de hak neemt. Volkszanger Hannes Junior, legt uit hoe het werkt met de moordende rivaliteit in het wereldje van de autoscouts als we een dagje met hem mee lopen. Tony uit Hoorn woont op één van de laatste grote familiekampen van Nederland. Tony runt zijn autobedrijf al vanaf zijn 15e en ziet zelfs in wat oude stoelen nog een bron van inkomsten.

Elke aflevering leven we mee met terugkerende personages en leren we weer nieuwe kleurrijke en markante woonwagenbewoners kennen. En zo krijgen we een uniek kijkje in een wereld die voor burgers vrijwel altijd verborgen bleef.  

‘Bij ons op het kamp’ is vanaf 31 augustus iedere maandagavond te zien om 20.30 uur bij RTL 5.

‘Bij ons op het kamp’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties

Bron © RTL NL

Vorig artikel250.000 stemmen voor Foute 1500
Volgend artikelKinepolis lanceert indoor Drive In bioscoop op Breepark te Breda 
Ik ben de eigenaar van Planetzone