Home Nieuws TV Nieuws Hoe blijven we allemaal kans maken op een gezond leven?

Hoe blijven we allemaal kans maken op een gezond leven?

© VPRO

Ook in de gezondheidszorg is er een kloof. Rijken lijken betere toegang te hebben tot zorg en ze worden gemiddeld zeven jaar ouder dan de minder gefortuneerden. In aflevering 5 van Sander en de kloof onderzoekt Sander Schimmelpenninck hoe we ervoor zorgen dat iedereen kans blijft maken op een gezond leven. 

Over Sander en de kloof:
Hoe kan het dat in Nederland de kloof tussen arm en rijk nog steeds bestaat en zelfs groter wordt? In de zesdelige serie Sander en de kloof heeft Sander Schimmelpenninck een missie: de vermogens- en kansenongelijkheid in Nederland aan de kaak stellen. Als telg uit een welvarende familie weet hij als geen ander hoeveel mogelijkheden de rijken hebben en vraagt hij zich af of deze economisch welgestelden niet veel meer verantwoordelijkheid zouden moeten nemen voor het algemeen belang. Wat moet er gebeuren om de kloof te dichten?

Over Sander Schimmelpenninck:

Journalist, opiniemaker en presentator Sander Schimmelpenninck was van 2016 tot 2020 hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Sinds 2019 is hij columnist van De Volkskrant. Voor de VPRO maakte hij eerder samen met journalist Thomas Erdbrink een special over de Zweedse aanpak rondom het coronavirus: Zweden doen het anders. Schimmelpenninck is mede-eigenaar van mediabedrijf Tonny Media, waarmee hij tal van podcasts produceert.

Sander en de kloof is geproduceerd door CCCP.

Sander en de kloof, (zes delen) aflevering 5: Gezond kapitalisme, donderdag 17 februari, 21.00 uur, VPRO, NPO 3

Bron en foto © VPRO

Vorig artikelOntdek de nieuwe trailer en poster voor “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”
Volgend artikelBattery Day 18 februari: Met deze tips gaat je smartphone langer mee
Ik ben de eigenaar van Planetzone