Home Nieuws TV Nieuws Hart van Nederland lanceert eigen podcasts

Hart van Nederland lanceert eigen podcasts

©Pixabay

Vanaf vandaag is Hart van Nederland een onlinekanaal rijker met de lancering van de eerste Hart van Nederland-podcasts. Het nieuwsmerk trapt de komende periode af met twee specials genaamd Uit welke kast kom jij? vanaf vandaag en Bloedband vanaf maandag 21 maart. De vaste hosts van Bloedband zijn verslaggevers Léon Mastik en Elin Stil. De podcast Uit welke kast kom jij? wordt gepresenteerd door Mirella Markus. Later dit jaar volgen meer Hart van Nederland-podcasts, waaronder een dagelijkse variant. De podcasts van Hart van Nederland zijn te beluisteren in de app van JUKE en op JUKE.nl.

Hoofdredacteur Marc Veeningen: “We hebben met Hart van Nederland de afgelopen jaren stevig ingezet op verbreding van ons publiek via verschillende platforms. Met als resultaat dat zowel onze avond- als ochtendedities de afgelopen jaren stevig zijn gegroeid en dat geldt ook voor ons bereik online. Vanuit onze tv-traditie zijn we altijd vooral op video gericht geweest, maar steeds meer brengen we ons nieuws in audiovorm. Op de radiozenders van Talpa Network en nu dus ook in podcasts.”

‘Bloedband’
In de Nederlandse gevangenissen zitten duizenden mensen, een flink deel moet er nog jaren blijven. Ze zitten daar omdat ze verschrikkelijke dingen gedaan hebben: moord, overvallen, verkrachtingen. Over die gruweldaden zien en horen we veel: van slachtoffers, nabestaanden, het OM, de rechter, en van de daders zelf. Maar de familie van die daders, die blijft onzichtbaar. Tot nu. In de vijfdelige podcast Bloedband spreken Hart van Nederland-journalisten Léon Mastik en Elin Stil met hen. Wat gebeurt er als je zoon iemand gedood heeft? Hoe voel je je als iemand waarvan je houdt wordt veroordeeld en voor jaren achter tralies verdwijnt?
Maker Léon Mastik: Ik vind het erg indrukwekkend dat de familieleden van daders ons een inkijkje geven in hun twijfels, in hun schaamte en in hun verdriet. Een verdriet dat anders is dan dat van slachtoffers of nabestaanden. Ik heb zelf gezien: ook deze mensen hebben echt verdriet. Het is fijn dat deze familieleden ons zo vertrouwen dat ze openlijk over hun gevoelens vertellen.”

‘Uit welke kast kom jij?’
In de driedelige podcast Uit welke kast kom jij? gaat Mirella van Markus in gesprek met jongeren over hoe zij omgaan met het label lhbtiq+ bij zichzelf en de zoektocht naar hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. Op steeds meer middelbare scholen is dit een veelbesproken onderwerp onder jongeren.

Uitzending: 
De driedelige podcast Uit welke kast kom jij? is vanaf vandaag wekelijks op maandag te beluisteren om 06.00 uur en de vijfdelige podcast Bloedband is vanaf 21 maart wekelijks op maandag te beluisteren om 06.00 uur in de app van JUKE en op JUKE.nl 

Bron: ©Talpa Network, foto: ©Pixabay