Home Nieuws TV Nieuws Ewout Genemans op pad met Haagse politieagenten in ‘Bureau Hofstad’

Ewout Genemans op pad met Haagse politieagenten in ‘Bureau Hofstad’

RJR Fotografie

Onder de koninklijke titel ‘Bureau Hofstad’ trekt Ewout Genemans een aantal maanden op met elf politieagenten in Den Haag. Zo staat hij middenin een uit de hand gelopen demonstratie op het Binnenhof, maakt hij de arrestatie van verwarde mensen met wapens van dichtbij mee en rijdt hij met agenten naar een slechtnieuwsgesprek na een tragisch dodelijk ongeluk. Ewout leert de agenten steeds beter kennen als hij emotionele en bijzondere gesprekken voert. Vanaf 12 oktober iedere week om 20.30 uur bij RTL 4.

Na de succesvolle seizoenen in Amsterdam en Eindhoven is Ewout beland in onze Hofstad: Den Haag. Hij volgt elf agenten op de voet tijdens hun dagelijks werk zowel in de stad als op de boulevard en het strand van Scheveningen. Den Haag is met ruim 547.000 inwoners één van de grootste steden van ons land met grootstedelijke problematiek zoals illegaal vuurwapenbezit, overlastplegers, jonge criminelen, toerisme, probleemwijken en drugs. Ewout merkt dat dit het politiewerk heel divers maakt en dat is allemaal te zien in Bureau Hofstad. 

Ewout Genemans: ‘Met Bureau Hofstad wil ik het verhaal achter het uniform laten zien. Ik maak alles echt van heel dichtbij mee, dat maakt dit programma bijzonder. Ik ben zelf opgegroeid in Den Haag, maar door de openheid van de politieagenten leer ik mijn stad van een hele andere kant kennen. Ik loop mee met het bureau van Scheveningen waar het surfersdrama nog vers in het geheugen zit en met bureau Hoefkade waar de agenten dagelijks worden geconfronteerd met grootstedelijke uitdagingen. Ik heb het nieuwe seizoen weer gemaakt met veel bewondering en respect voor deze agenten.’

‘Bureau Hofstad’ wordt geproduceerd door No Pictures Please en is vanaf dinsdag 12 oktober iedere week te zien om 20.30 uur bij RTL 4. 

Bron: RTL Foto © RJR Fotografie