Home Muziek Dit is het winnende danskoppel van De Vriendenloterij Dansmarathon

Dit is het winnende danskoppel van De Vriendenloterij Dansmarathon

© William Rutten

De Dansmarathon is gewonnen door de Rotterdamse Tawatha (25) en Jermaine (29). Het danskoppel danste alle andere danskoppels de dansvloer af en gaat naar huis met een geldprijs van maar liefst 100.000 euro.

De Dansmarathon is televisiegeschiedenis: het grootste, zwaarste en langste dansspektakel ooit, werd gedurende vijftig uur live uitgezonden op SBS6. De loodzware wedstrijd startte op 14 oktober, met honderd danskoppels. Zij dansten op de muziek van optredens van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. De koppels dansten voor het goede doel: Longfonds. 

Vijftig uur achter elkaar dansen met slechts een paar korte pauzes – het werd een heuse uitputtingsslag. De koppels die niet meer konden, of die volgens de scheidsrechters niet energiek genoeg meer dansten, moesten de dansvloer verlaten. Uiteindelijk bleken Tawatha en Jermaine het koppel met de langste adem. Zij namen de minste rusttijd (35 minuten in totaal) en stonden dus het langst op de dansvloer! 

Tawatha en Jermaine hebben niet geslapen. Ze hebben ongeveer alles backstage rennend gedaan. Hun geheim? “Genieten.” Ze hebben zich goed voorbereid: elke ochtend om 06.00 uur stond Tawatha voor de deur bij Jermaine om te trainen. De Rotterdammers zijn moe, maar zeer enthousiast over hun deelname: “We hebben samen al zoveel avonturen beleefd, we moesten dit gewoon doen want we gingen samen altijd uit, en wat ons verbindt is dans en geneeskunde.” vertelt Jermaine. De vrienden leerden elkaar acht jaar geleden kennen in het HipHopHuis in Rotterdam (een stichting ter bevordering van de Hiphop-cultuur) en zijn beste vrienden én studiegenoten worden. Tawatha studeert geneeskunde en Jermaine biometrische wetenschappen en kunnen het geld heel goed gebruiken: Tawatha wil heel graag met haar vader naar Indonesië om hun familie te ontmoeten, en Jermaine zou graag een appartementje in Rotterdam willen kopen. Tawatha: “Daarnaast willen we samen naar Japan. We zijn gefascineerd door de Japanse cultuur en de dansmentaliteit daar.”     

Funfacts

Tijdens De Dansmarathon hebben de dansparen 2,75 miljoen calorieën verbrand, 31,4 miljoen stappen gezet, 2115 behandelingen ondergaan (waar 566 meter tape voor is gebruikt). Er zijn 458 blaren doorgeprikt. Het jongste koppel dat meedeed is 18 jaar, het oudste is 60 en 63.

De Dansmarathon werd geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, T-Mobile en Garmin.

Bron: Talpa Network / SBS6 Foto © William Rutten

Vorig artikelTabitha presenteert nieuw programma ‘Mooi Zoals Je Bent’ bij Videoland
Volgend artikelReizen Waes doorkruist in nieuw seizoen exotisch Nederland
Ik ben de eigenaar van Planetzone