Home TV Nieuws TV BE ‘De Club’: nieuwe fictieserie over de club waar je nietbij wilt horen

‘De Club’: nieuwe fictieserie over de club waar je nietbij wilt horen

© Amazon Prime Video / VRT

Vandaag starten de opnames voor de nieuwe tragikomische serie De Club, dat later te zien zal zijn in België op Eén en op Prime Video. De achtdelige serie volgt drie koppels die vrienden worden in de wachtkamer van de IVF-kliniek. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten zich aanpassen wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt…
In De Club schittert een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen Janne Desmet, Dominique Van Malder, Jade Olieberg, Evelien Bosmans, Roos Dickmann, Achraf Koutet en Lies Visschedijk. De serie werd bedacht en geschreven door Leander Verdievel (Gevoel voor tumor), Sara Theunynck, Zita Theunynck (Arcadia), Hilde Pallen (Zie mij graag) en Astrid van Keulen. De Club wordt geregisseerd door Toon Slembrouck (Tom & Harry).


Net als bij Gevoel voor tumor wordt een moeilijk maatschappelijk thema openhartig, zonder taboes en met humor benaderd. De Club is dan ook een verhaal over hoop, liefde, vriendschap en humor in periodes van puncties, Pregnyl-spuiten en gierende hormonen.


Een kind krijgen: het lijkt vanzelfsprekend, kinderspel. Maar: 1 op de 6 stellen in Nederland en België kampen met vruchtbaarheidsproblemen. Er is een steeds groter wordende club mensen in onze maatschappij die medische hulp nodig heeft om een kind te kunnen krijgen. Steeds meer mensen worden lid van een club waar ze nooit deel van wilden uitmaken. Ook scenaristen Leander Verdievel en Zita Theunynck maakten onverwacht deel uit van de club. Hun ervaringen waren de aanleiding voor De Club.
Scenarist Leander Verdievel (40) werd onvruchtbaar na een slopende kankerbehandeling. Over zijn strijd tegen kanker schreef hij de serie Gevoel voor tumor. Er volgden turbulente jaren vol mislukte IVF-pogingen en een moeilijke adoptieprocedure. Hij kreeg het idee om een serie te maken over die fertiliteitswereld die zoveel mensen kennen, maar waar zo weinig wordt over gepraat. Een wereld waar veel onverwerkt verdriet is, maar ook onverwachte humor.


De Club is een coproductie van VRT en Les Gens (Gardner & Domm) voor Eén en Prime Video. De reeks is in 2023 op Eén en Prime Video te zien.

bron en foto © Amazon Prime Video / VRT