Home Nieuws TV Nieuws Danny’s wereld. Aflevering 1: Rellen. Rijden. Schieten.

Danny’s wereld. Aflevering 1: Rellen. Rijden. Schieten.

Een dag na de hevige rellen en plunderingen in Rotterdam gaat Danny op pad met nieuwsfotograaf Joey Bremer. Al sinds zijn 16e scheurt Joey (25) door Rotterdam om als eerste foto’s te kunnen maken van allerlei incidenten in de regio. Danny wil weten hoe Joey de rellen heeft beleefd, hoe hij sneller kan zijn dan de politie of brandweer, wanneer hij ervoor kiest om wel of niet te fotograferen en hoe hij omgaat met de toenemende agressie tegen journalisten. Als Danny en Joey in gesprek raken met jongeren die de avondklok negeren, grijpt de politie in.

In Danny’s wereld gaat Danny Ghosen op zoek naar waar het wringt in onze maatschappij. Hij praat met mensen die moeilijk toegankelijk zijn en tot nu toe onzichtbaar waren voor het grote publiek, mensen die de grens opzoeken of daar overheen zijn gegaan of mensen die zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, vraagt door en oordeelt niet. Of het nou gaat om de nieuwste designerdrugs, slachtoffers van mensenhandel of verspreiders van nepnieuws.

Over Danny:

In de afgelopen tien jaar heeft Nederland al vaker een kijkje kunnen nemen in de wereld van Danny Ghosen (Beirut, 1978). Opgegroeid in het door een burgeroorlog verscheurde Libanon, arriveert hij op zijn vijftiende als asielzoeker in Nederland. Na de School voor Journalistiek start hij bij omroep MNTL maar gaat al snel over naar PowNed waar hij vele spraakmakende verhalen maakt. Voor de EO maakt hij onder andere ‘Rot op naar je eigen land’. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en Danny op straat maakt. VPRO en Danny slaan nu de handen ineen om de kijker mee te nemen naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Danny’s wereld

Vanaf donderdag 28 januari, wekelijks om 21.05 bij de VPRO op NPO 2

15 afleveringen

vpro.nl/dannyswereld

Hashtag: #dannyswereld

Vorig artikel3FM-dj’s Frank & Eva demonstreren vanuit bed in het Hiltonhotel
Volgend artikelLoting EK-kwalificatie 2021/’23: Jong Oranje in poule met Zwitserland, Bulgarije en Wales
Ik ben de eigenaar van Planetzone